Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπήκαμε στη "φαβέλα" της ΑΒΕΞ, στην Πάτρα- Άνθρωποι κοιμούνται αγκαλιά με σκουπίδια- Ακούει κανείς; ΦΩΤΟ

Μπήκαμε στη "φαβέλα" της ΑΒΕΞ,...
Χριστακόπουλος Θάνος

Τραγικές καταστάσεις κανείς όμως δεν παίρνει την πρωτοβουλία καθαρισμού

Άθλιες είναι οι συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών που κατά διαστήματα βρίσκουν κατάλυμα στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας. Οι εικόνες που αντικρίσαμε το περασμένο Σάββατο κατά την επίσκεψή μας στο χώρο, με αφορμή τη δράση των μελών της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών τα οποία μαγείρεψαν για τους ανθρώπους που ζουν εκεί, δύσκολα περιγράφονται με λόγια.

Ο χώρος θυμίζει πραγματικά τις «φαβέλες» τις Βραζιλία, ίσως και προς το χειρότερο. Σκουπίδια βρίσκονται παντού, ακριβώς δίπλα είναι στημένες οι σκηνές που κοιμούνται οι μετανάστες, λίγο πιο πέρα περιττώματα, εντόσθια ζώων και ότι άλλο μπορεί να βάλει ανθρώπινος νους.

Οι μετανάστες προσπαθούν να πλύνουν τα ρούχα τους με ένα απορρυπαντικό και κρύο νερό από μια βρύση, το «κανάλι» που περνάει το νερό επίσης πενταβρόμικο με σκουπίδια, υπολείμματα φαγητών κ.α.. Άνθρωποι και σκουπίδια στην κυριολεξία αγκαλιά. Κι όμως κανείς δεν δείχνει από τους επίσημους φορείς της πολιτείας και της περιοχής δεν φαίνεται να συγκινείται.

 

 

 

Όπως φαίνεται και στις εικόνες Δήμος Πατρέων, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κτλ. πρέπει άμεσα να αναλάβουν την πρωτοβουλία να καθαρίσουν τον χώρο άμεσα. Να εγκαταστήσουν 2-3 κάδους που θα τους αδειάζουν ανά τακτά διαστήματα και να τοποθετήσουν κάποιες χημικές τουαλέτες προκειμένου να μην αναγκάζονται οι άνθρωποι που διαμένουν εκεί να κάνουν την ανάγκη τους λίγα μέτρα από την σκηνή του.

Κι αν υπάρχει πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εγκατάστασης ας βρεθεί μια λύση, δεν μπορεί μια ολόκληρη κοινωνία να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο της και να κάνει ότι δεν βλέπει τι συμβαίνει πίσω από τα ξύλινα κάγκελα της ΑΒΕΞ!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις