Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλοκαίρι με τις μέδουσες στη θάλασσα θα κάνουν οι λουόμενοι σε Κορινθιακό και Πατραϊκό – Η χαμένη ευκαιρία του 2011

Καλοκαίρι με τις μέδουσες στη θάλασσα θα...
Βγενόπουλος Φάνης

Η Μαρία Δαμανάκη είχε καλέσει τους τοπικούς φορείς να υποβάλλουν μελέτη για τη σωτήρια του Κορινθιακού

Σε έξαρση παραμένει η έντονη εμφάνιση μεδουσών στον Κορινθιακό και στον Πατραϊκό κόλπο, με τους κατοίκους των περιοχών να μην μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους και τους φορείς της περιοχής να αναζητούν λύση. Χαρακτηριστικές της έξαρσης του φαινομένου είναι οι φωτογραφίες που εστάλησαν την Κυριακή στο thebest.gr, από αναγνώστη και οι οποίες έχουν ληφθεί στα Τριζόνια Φωκίδας.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες η θάλασσα στην περιοχή έχει στην κυριολεξία γεμίσει από μέδουσες.

Το γεγονός, έχει κινητοποιήσει τους φορείς με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας να προτείνει καθολική απαγόρευση της αλιείας για ένα χρόνο.

«Προκειμένου να καταστεί δυνατή η γρηγορότερη λύση του προβλήματος, κατά την άποψη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. θα πρέπει να εξεταστεί η κήρυξη σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης του Κορινθιακού με πιθανότητα εξολοκλήρου απαγόρευσης της αλιείας σε αυτόν, τουλάχιστον για ένα χρόνο. Επίσης, πρέπει να ληφθούν νομοθετικά μέτρα για την εκπαίδευση των αλιέων (επαγγελματιών αλλά και ερασιτεχνών) αλλά και στελέχωση των λιμενικών αρχών ώστε να μπορούν αν προβαίνουν σε ουσιαστικούς ελέγχους. Μόνο με την λήψη παρόμοιων μέτρων μπορούμε όλοι να βγούμε ωφελημένοι», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει μιλώντας στο thebest.gr, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια, συμμετέχει στις δράσεις για την προστασία του Κορινθιακού, στα τέλη του 2011 η Ελλάδα έχασε ακόμη μια ευκαιρία για τη συνολική διαχείριση του Κορινθιακού Κόλπου.

Συγκεκριμένα, στις 2 Δεκεμβρίου του 2011 έγινε στα Γραφεία της Ε.Ε στην Ελλάδα, παρουσία της τότε Επιτρόπου Αλιείας Μαρίας Δαμανάκη, σύσκεψη με όλους τους συναρμόδιους φορείς για να αποφασιστούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου. Σε εκείνη τη σύσκεψη αποφασίστηκε να προωθηθεί η

διαδικασία χρηματοδότησης της «Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης» για την σωτηρία και ανάπτυξη της περιοχής του κόλπου.

Μάλιστα, η Μαρία Δαμανάκη – όπως αναφέρει ο κ. Τσούκαλης – είχε καλέσει τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη να της φέρουν πρόταση καθώς «έχω λεφτά και δεν μου τα ζητάει κανένας».

Στην πορεία όμως, τα λεφτά χάθηκαν καθώς πρόταση για τη σωτηρία του Κορινθιακού, δεν κατατέθηκε…

Μεταξύ των συμμετασχόντων και ο τότε αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου και νυν Γ.Γ. ΥΠΕΧΩ, Γιώργος Δέδες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις