Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

Πάτρα: Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

Στο πλαίσιο της ημέρας πανελλαδικής δράσης

Ημέρα πανελλαδικής δράσης κατά της δίωξης του Τάσου Θεοφίλου η χθεσινή και στην Πάτρα, οι αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε δυο παράλληλες συγκεντρώσεις το μεσημέρι του Σαββάτου, στην πλατεία Γεωργίου και στις σκάλες Αγίου Νικολάου. Επίσης ανάρτησαν πανό υποστήριξης του κατηγορούμενου αναρχικού, στον Εσπερο στην πλατεία Γεωργίου.

Ο Τάσος Θεοφίλου δικάζεται αυτές τις ημέρες σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του οδηγού ταξί στην ληστεία Alpha Bank της Νάουσας Πάρου, που είχε γίνει τον Αύγουστο του 2012.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για ληστεία, ενώ είχε απαλλαγεί από την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η Εισαγγελέας στο Εφετείο ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος τόσο για τις πράξεις που του καταλογίστηκαν στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο όσο και γι’ αυτές για τις οποίες είχε αθωωθεί, μεταξύ των οποίων και η ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και η ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο ίδιος κατά την απολογία του δήλωσε ότι δεν ανήκε ούτε ανήκει στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», υπερασπίστηκε τις φιλικές του σχέσεις και κατέθεσε ότι η όποια δράση του είναι πάντα δημόσια και συνεπής στις ιδέες του.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις