Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρώτη πανελλαδικά και με διαφορά, η Ά ΔΟΥ Πατρών σε κατασχέσεις και εισπράξεις ληξιπρόθεσμων οφειλών

Πρώτη πανελλαδικά και με διαφορά, η Ά ΔΟ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία

Βροχή τα αναγκαστικά μέτρα που έχουν προωθηθεί από την Α' ΔΟΥ Πατρών. Η οποία κατατάσεται πρώτη στη χώρα, σε ότι αφορά τις κατασχέσεις από ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το μπαράζ κατασχέσεων είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων, που ανήλθαν τον Μάιο στο ποσό των 45 εκατ. Ευρώ.

Το thebest.gr μίλησε με τον διευθυντή της Α' ΔΟΥ ο οποίος μας έδωσε τα στοιχεία αρκετά εκ των οποίων εξάλλου μπορεί κανείς να διαπιστώσει και μέσω του taxis.

Ανάλογη είναι και η δράση δικαστικών τμημάτων των κατά τόπους εφοριών της Πάτρας. Μάλιστα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η αχαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται στην πρώτη θέση πανελλαδικά.

Αξίζει να αναφέρουμε πως από τις 802.000 κατασχέσεις που έχουν γίνει μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2015 από 63 ΔΟΥ πανελλαδικά, η Α' Πατρών βρίσκεται στην πρώτη θέση με 33.949 κατασχέσεις, όταν το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2015 είχε προχωρήσει σε 15.734 αναγκαστικά μέτρα. Μόνο τον μήνα Μάιο η Α' ΔΟΥ προχώρησε σε 9.445 κατασχέσεις.

Το μπαράζ αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων από ληξιπρόθεσμες οφειλές, που κινήθηκαν τον Μάιο έφθασαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, καθώς ανήλθαν στο ποσό των 45 εκατ. ευρώ. Μια μέση απόδοση 21,2% έναντι στόχου 15,3% που είχε θέσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Αξίζει να αναφέρουμε πως από το δικαστικό τμήμα της Α' ΔΟΥ, έχουν εκδοθεί από τις αρχές του χρόνου εως σήμερα 582 παραγγελίες κατάσχεσης, 139 υποθήκες ακινήτων, ενώ έχουν ασκηθεί και 101 ποινικές διώξεις για μεγάλες οφειλές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις