Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Έτοιμη η Εθνική γυναικών για τον ιστορικό ημιτελικό

Μπάσκετ: Έτοιμη η Εθνική γυναικών για το...

Με στόχο τον τελικό σήμερα κόντρα στην Γαλλία

Η Εθνική Γυναικών έχει ήδη γράψει τη δική της ιστορία στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας και σήμερα θα προσπαθήσει να την κάνει ακόμα μεγαλύτερη. Θα επιδιώξει το απόλυτο όνειρο αγωνιζόμενη στον ημιτελικό με τη Γαλλία διεκδικώντας στις 21.30 (ΕΡΤ1) την πρόκριση στον τελικό.

Oι διεθνείς έχουν πραγματοποιήσει μια εκπληκτική πορεία ως τώρα στη διοργάνωση, αλλά δεν θέλουν να μείνουν στα κεκτημένα. Θα παλέψουν για το καλύτερο, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι ο τελικός και η εξασφάλιση ενός μεταλλίου.

Οι πανηγυρισμοί έχουν κοπάσει στις τάξεις της Εθνικής Γυναικών και όλοι είναι προσηλωμένοι στην αυριανή αναμέτρηση με τη Γαλλία. Πρόκειται για μια ομάδα που οι διεθνείς γνωρίζουν πολύ καλά και από την οποία η Εθνική είχε ηττηθεί στην α’ φάση της διοργάνωσης με 70-63.

Το σημερινό βέβαια είναι ένας τελείως διαφορετικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Η Εθνική θα παίξει χωρίς άγχος έχοντας πετύχει την μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της, ενώ η Γαλλία θα είναι αυτή που θα έχει την πίεση με δεδομένο ότι είναι το φαβορί στην αναμέτρηση.

Οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά, πάντως, θα δώσουν τη μάχη τους, όπως έχουν κάνει σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης στοχεύοντας σε ένα ακόμη θαύμα.

Το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής εργάζεται αδιάκοπα για τον μεγάλο ημιτελικό με τη Γαλλία. Έχει αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του προκειμένου να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο και να καταφέρει να κάνει άλλη μια έκπληξη.

Η συνεργάτης του Κώστα Κεραμιδά, Ελένη Καφαντάρη μίλησε για τον αυριανό ημιτελικό με τη Γαλλία και πως η Εθνική σκοπεύει να αντιμετωπίσει την μεγάλη της αντίπαλο.

«Η πρόκληση σε κάθε παιχνίδι υπήρχε, αλλά τώρα είναι μεγαλύτερη, καθώς υπάρχει η προοπτική του τελικού. Την Γαλλία την έχουμε συναντήσει στην α’φάση της διοργάνωσης, αλλά πλέον έχουμε κάνει μεγαλύτερη προεργασία και διαθέτουμε περισσότερα βίντεο.

Η αντίπαλος μας έχει στο ρόστερ της  πολύ αθλητικές και ψηλές παίκτριες, έχει αθλήτριες που μπορούν να σε «χτυπήσουν» ανά πάσα στιγμή είτε με σουτ, είτε με ντράιβ, είτε με ποστ απ παιχνίδι. Θα ακολουθήσουμε περίπου την ίδια τακτική που είχαμε και στο πρώτο παιχνίδι, με κάποιες βέβαια αλλαγές. Επίσης στο επιθετικό τρανζίσιον πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικές.

Η Γαλλία διαθέτει ένα πολύ ψηλό κορμί μέσα στο καλάθι όπως και η Τουρκία και νομίζω ότι λειτουργώντας καλά αμυντικά μπορούμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα, αλλά εμείς είμαστε λίγο καλύτεροι στο θέμα της ψυχολογίας και της τακτικής για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε. Τα κορίτσια, πάντως, έχουν δείξει ζήλο και προσήλωση σε όλα αυτά που έχουμε κάνει».

Η Εθνική Γυναικών ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με προπόνηση στην Ο2 Αρένα της Πράγας, εκεί που θα διεξαχθεί αύριο ο «μεγάλος» ημιτελικός.

Το σημερινό πρόγραμμα του Ευρωμπάσκετ έχει ως εξής:

Θέσεις 5-8

13.30 Λετονία - Ιταλία

16.00 Τουρκία - Σλοβακία

Ημιτελικοί

19:00 Ισπανία-Βέλγιο

21:30 Ελλάδα-Γαλλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάσκετ: Νέος προπονητής του Απόλλωνα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports