Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η συγκίνηση του Πέδρο Αλμοδοβάρ για το φιλμ «120 Χτύποι το λεπτό» του Ρ. Καμπιγιό στις Κάννες

Η συγκίνηση του Πέδρο Αλμοδοβάρ για το φ...

Θα προβληθεί τη νέα χειμερινή σαιζόν στην Ελλάδα από την Weird Wave

Στο πρόσφατο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών, ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος για την αριστουργηματική ταινία του Ρ. Καμπιγιό, με τίτλο «120 Χτύποι το λεπτό» που μάλιστα εθεωρείτο και εκ των φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της εταιρείας Weird Wave που εξασφάλισε την ταινία για προβολή στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, μετά από μέρες, η επιτροπή ένιωθε πίεση για μια από τις ταινίες του διαγωνιστικού, κάτι που εντάθηκε και με το Βραβείο FIPRESCI (της Διεθνούς Ένωσης των δημοσιογράφων) μια ημέρα πριν την απονομή.

Τελικά η ταινία βραβεύτηκε με το GRAND PRIX ή αλλιώς τον «Αργυρό Φοίνικα» της διοργάνωσης. Η ταινία όμως χάρισε ακόμα ένα highlight: αυτό του προέδρου Πέδρο Αλμοδοβάρ που δεν καταφέρνει να συγκρατήσει τη συγκίνηση του στην πρες-κόνφερανς, όταν ρωτήθηκε ευθέως γιατί χάθηκε μια τέτοια ευκαιρία.

Το πρόσωπο του Ισπανού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδοβάρ όμως κρύβεται πίσω από ακόμα μια ταινία της Weird Wave, αφού είναι ο παραγωγός της νέας ταινίας, της ίσως σημαντικότερης σκηνοθέτιδας της Αργεντινής, Λουκρισία Μαρτέλ («Ιερό Κορίτσι», «Γυναίκα Χωρίς Κεφάλι»), με τον τίτλο «ΖΑΜΑ».

Ήταν εξαιτίας αυτής της σχέσης της ταινίας με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Πέδρο Αλμοδοβάρ, που το συγκεκριμένο φιλμ αποκλείστηκε από το διαγωνιστικό πρόγραμμα του 70ου Φεστιβάλ των Καννών, ενώ φάνταζε ως ένα από τα φαβορί.

Τέλος να αναφέρουμε ότι τo line-up της WEIRD WAVE για τη σεζόν 2017/2018 έχει λίγη από την αστερόσκονη των σκηνοθετών της: Αμπντελατίφ Κεσίς, Πάολο & Βιττόριο Ταβιάνι, Μισέλ Φράνκο, Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, Ματιέ Αμαλρίκ, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Λοράν Καντέ, και φυσικά Ρόμπεν Καμπιγιό και Λουκρισία Μαρτέλ.

Κάποιες από αυτές τις ταινίες πιθανόν να έρθουν τη νέα χειμερινή σαιζόν για προβολή και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture