Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Πατρινή Μουσειολόγος Κωνσταντίνα Ασκούνη ανέλαβε την οργάνωση του Μουσείου Μπακογιάννη

Η Πατρινή Μουσειολόγος Κωνσταντίνα Ασκού...

Στα Βελωτά Ευρυτανίας - Τον Ιούνιο του 2018 τα εγκαίνια

Μια Πατρινή αναλαμβάνει την οργάνωση του Μουσείου «Παύλου Μπακογιάννη». Πρόκειται για την Δρ. Κωνσταντίνα Ασκούνη, Μουσειολόγο και υπεύθυνη του Μουσείου Παιδείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πιο συγκεκριμένα, σε μουσείο θα μετατραπεί το πατρικό σπίτι του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη στα Βελωτά Ευρυτανίας. Το κτίριο έχει γίνει δωρεά από την οικογένεια Μπακογιάννη - Μητσοτάκη στο Δήμο Καρπενησίου.

Ο Δήμος Καρπενησίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποφάσισε να το αξιοποιήσει και να ιδρύσει ένα μουσείο, για να τιμήσει τον πολιτικό που δολοφονήθηκε από τη 17 Ν τον Σεπτέμβριο του 1989. Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί μέσω Ευρωπαικού Προγράμματος. Η συνολική έκταση του κτιρίου είναι 90 τετραγωνικά μέτρα.

Σύμφωνα με τη μουσειολογική μελέτη της Πατρινής κ. Ασκούνη, το ισόγειο θα στεγάσει έκθεση με ηγετικές φυσιογνωμίες της Ελληνικής πολιτικής σκηνής ενώ στον πρώτο όροφο θα εκτεθούν τα προσωπικά αντικείμενα του Παύλου Μπακογιάννη (βιβλία, έπιπλα, οικοσκευές).

Στον προαύλιο χώρο προβλέπεται να δημιουργηθεί αμφιθέατρο 100 θέσεων.

Η Κωνσταντίνα Ασκούνη έχει αναλάβει τη μουσειολογική μελέτη, την οργάνωση της έκθεσης, τον σχεδιασμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και τη γενική εποπτεία του μουσείου. Τα εγκαίνια προβλέπεται να γίνουν τον Ιούνιο του 2018.

Η κ. Ασκούνη είναι διδάκτωρ της Μουσειοπαιδαγωγικής, με σπουδές στην Αμερική και πολλές δημοσιεύσεις. Είναι παντρεμένη με τον γνωστό επιχειρηματία και εκδότη της Match Αχαΐας, Ξαβέριο Καρούνια και είναι μητέρα ενός τετράχρονου αγοριού.

*Στην φωτ. εικονίζονται η κ. Κωνσταντίνα Ασκούνη μαζί με τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Σουλιώτη και τους συνεργάτες του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight