Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τον εορατσμό της 18ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, στην Πάτρα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τον εορατσμό της 18ης Ευρ...

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017

Ξεχωριστές μελωδίες κράτησαν συντροφιά στους Πατρινούς και δημιούργησαν μια διαφορετική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης, το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2017, στο πλαίσιο του εορτασμού της 18ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2017 οργάνωσαν μία ανοικτή συναυλία μπροστά από το Δημοτικό θέατρο Απόλλων, στην πλατεία Γεωργίου Α', στην οποία συμμετείχαν τέσσερα μουσικά σχήματα της πόλης: η Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας, η ιστορική Χορωδία «Ορφεύς», η Χορωδία «Αντηχώ» και η Χορωδία του ΚΑΠΗ, που άλλαξαν το ρυθμό της καθημερινότητας.

Πιο συγκεκριμένα το κουαρτέτο Τζαζ αυτοσχεδιασμού του Ωδείου της Πολυφωνικής, έδωσε το μουσικό παρόν μπροστά από τις σκάλες του Δημοτικού Θεάτρου ‘’Απόλλων’’. Έπαιξαν οι καθηγητές του Ωδείου. Φλάουτο: ΣΕΡΓΙΟΣ ΣΟΙΛΕΣ, Ηλεκτρική Κιθάρα: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΙΑΤΖΙΑΣ, Μπάσο: ΧΑΡΗΣ ΠΕΓΙΑΖΗΣ και Κρουστά: ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ.

Ο "Ορφεύς" Πατρών είναι από το 1923 αμιγώς και αυστηρώς ανδρική χορωδία οργανωμένη το 1925 σε σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Το Σωματείο Χορωδία Αντηχώ ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015. Σκοπός του είναι η προαγωγή της χορωδιακής πράξης ως μέσο έκφρασης, επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης των μελών του, αποβλέποντας στην πολιτιστική ανάπτυξη τόσο των ίδιων όσο και του κοινού. Παράλληλα, στοχεύει στην σωστή φωνητική ανάπτυξη των χορωδών του.

Η χορωδία των ΚΑΠΗ του Δήμου Πατρέων έχει μακρόχρονη παρουσία, από το 1995 σε εκδηλώσεις τοπικές, αλλά και πανελλήνιες. Έχει βραβευτεί κι έχει εκδώσει cd με δείγμα της δουλειά της.

*Εκ των χορηγών επικοινωνίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017 είναι και το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture