Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δύο βραβεία σε Πατρινό στο δεύτερο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σπιτικής Μπύρας

Δύο βραβεία σε Πατρινό στο δεύτερο Πανελ...

διοργάνωσε ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος

Ο Γεώργιος Ντάνος που δραστηριοποιείται στην Πάτρα, με χόμπι την ερασιτεχνική ζυθοποίηση, είναι ανάμεσα στους νικητές του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ερασιτεχνικής Ζυθοποίησης με τίτλο «Από την Αγγλία στην Τζαμάικα», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος (www.hellenichomebrewers.gr). Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Ο συμπολίτης μας βραβεύτηκε και στις δύο κατηγορίες του διαγωνισμού και συγκεκριμένα απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Tropical Stout με τη μέθοδο All Grain/BIAB και το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία  English I.P.A. με τη μέθοδο All Grain/BIAB.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΕΖΕ), στις 11 Ιουνίου 2017, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αλίμου και με την υποστήριξη του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας, στο Σινέ Άλιμος, όπου τράβηξε το ενδιαφέρον εκατοντάδων φανατικών της μπύρας και περιλάμβανε live ζυθοποίηση, γευσιγνωσία σπιτικής μπύρας που έφτιαξαν μέλη του συλλόγου ειδικά για την ημέρα αυτή, σεμινάρια παρασκευής μπύρας και φυσικά την αξιολόγηση των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό και τη βράβευση των νικητών.

H σπιτική μπύρα έρεε άφθονη, κάτι που δεν σταμάτησε ακόμα και υπό βροχή. Στην Ημέρα της σπιτικής μπύρας παρέλασαν απίθανες γεύσεις, από φρουτώδεις, ξανθές, κόκκινες, μαύρες με απίθανα αρώματα, μέχρι και με γεύση τσάι του βουνού.

Στην Ελλάδα, η παραγωγή σπιτικής μπύρας κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και οι συμμετοχές στη γιορτή του Hellenic Homebrewers Association ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και τα μέλη του, ερασιτέχνες ζυθοποιοί, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με πολλές νέες, σπιτικές και γευστικές μπύρες.

Τα ονόματα των νικητών και των μπυρών δημοσιεύονται όπως ακριβώς τα συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες στο φύλλο συνταγής που συνόδευε τις μπύρες.

English I.P.A. με τη μέθοδο All Grain/BIAB

1ο βραβείο Ομάδα CONIFER (Ζαχαρής Κώστας – Παπαδόπουλος Θάνος) με τη μπύρα Conifer IPA

2o βραβείο Ντάνος Γεώργιος με τη μπύρα Δέκα 3

3ο βραβείο Παπάζογλου Θωμάς με τη μπύρα LondonEye P.A.

English I.P.A. με τη μέθοδο Extract

1o βραβείο Γεωργίου Νίκος με τη μπύρα U-Challengeme ???

Tropical Stout με τη μέθοδο All Grain/BIAB

1ο βραβείο Ντάνος Γεώργιος με τη μπύρα Δέκα 5

2ο βραβείο Καρούλης Ιωάννης & Γιαννακόπουλος Ν με τη μπύρα BlackSpot

3o βραβείο Σουπιάδης Αλέξανδρος με τη μπύρα Tropicalmansaflaren

TropicalStout με τη μέθοδο Extract

1o βραβείο Στεφανιδάκης Παναγιώτης με τη μπύρα Beeroskopiogoestropical

BEST OF SHOW

ή αλλιώς ο μέγας νικητής κατά απόλυτη βαθμολογία ανεξαρτήτως στυλ είναι ο

Ομάδα CONIFER (Ζαχαρής Κώστας – Παπαδόπουλος Θάνος) με τη μπύρα Conifer IPA"

Ο όρος «STOUT», δυνατός, εύρωστος, ογκώδης, χρησιμοποιείτο αρχικώς, προκειμένου να περιγράψει μια δυνατή μπύρα, ασχέτως κατηγορίας. Εν συνεχεία, και εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης που είχαν οι Porter, κάτι που ανάγκασε πολλά ζυθοποιεία να εντάξουν πιο «τολμηρούς» ζύθους στην παραγωγή τους, κατέληξε να περιγράφει τις δυνατές εκδοχές τους, με πιο πυκνό σώμα και πιο υψηλό αλκοολικό βαθμό.

Με τον καιρό, αυτό το νέο, επαναστατικό είδος Stout Porter μπύρας αυτονομήθηκε από το δεύτερο συνθετικό του, ώστε να γίνει αισθητή η διαφορετικότητά του και εγένετο Stout.

Ιστορικά, αυτός ο τύπος Stout εξηγείτο στις «τροπικές» αγορές, εξ ου κι η εναλλακτική του ονομασία “Tropical Stout”. Αρκετά γλυκές, τείνοντας πιο πολύ προς τη bitter/λακτική σοκολάτα, και λιγότερο προς τον καφέ, με νότες γλυκόριζας, κι ενίοτε αποξηραμένα μαύρα φρούτα. Μέτριο προς πλούσιο σώμα, σχεδόν μηδαμινή παρουσία λυκίσκου. Αλκοόλη 5.5-8%.

Με τον όρο IPA, δηλαδή India Pale Ale, αναφερόμαστε στο είδος μπύρας που αναπτύχθηκε τον 18ο αιώνα στην Αγγλία και που προοριζόταν να καταναλωθεί από το αγοραστικό κοινό της Ινδίας μέσω του μεγαλύτερου και μοναδικού εκείνη την εποχή πολυεθνικού συνεταιρισμού: της East India Company. Η μπύρα φορτώνοταν σε δρύινα βαρέλια και μεταφερόταν μετά από ένα τεράστιο και κοπιαστικό ταξίδι με πλοία στην Ινδία.

Χαρακτηριστικό της η μεγάλη ποσότητα λυκίσκου που χρησιμοποιούταν, η οποία σε συνδυασμό με τα μεσαία προς υψηλά ποσοστά αλκοόλης ( 6-9% ΑΒV), βοηθούσαν στη συντήρηση του προϊόντος για το μεγάλο ταξίδι, παίζοντας ρόλο αντισηπτικού!

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΕΖΕ) για την εκδήλωση αλλά και για τις δράσεις του και συγχαρητήρια στον Πατρινό Γεώργιο Ντάνο για την διάκρισή του σε αυτόν τον εξαιρετικά ενδιαφέρον τομέα".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις