Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη Σάμο για τα Ονομαστήρια του εκεί Μητροπολίτη Ευσεβίου, ο Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Στη Σάμο για τα Ονομαστήρια του εκεί Μητ...

Τον συνόδευε και ο Πρωτοσύγκελος π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος

Επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ευσεβίου, Επισκόπου Σαμοσάτων, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Σάμου το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουνίου 2017, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου που είχε τα ονομαστήρια του, και συλλειτουργούντων, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ.κ. Δωροθέου Β', Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ.κ. Αντωνίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, όπως αναφέρει το σάιτ ekklisiaonline.gr, απ’ όπου και οι φωτ. της imsyrou.gr, στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στην τιμή που αποδίδει η Εκκλησία στα πρόσωπα των Αγίων και στην εκδήλωση τιμής και αγάπης προς τους εορτάζοντες, που εκδηλώνεται με την προσευχή υπέρ αυτών και την αναγνώριση του έργου τους, και συγκεκριμένα, όπως τόνισε, του σήμερα εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου, ο οποίος επί 23 χρόνια επιτελεί στην ακριτική αυτή Ιερά Μητρόπολη ένα πολυσχιδές Εκκλησιαστικό έργο.

Συνεχάρη επίσης, τους παρισταμένους Αξιωματικούς και το λαό, τους οποίους απεκάλεσε «φύλακες της παραδόσεως», διότι στη Σάμο, όπως και σε άλλα μέρη της Πατρίδος μας η ευγένεια της Ελληνικής ψυχής φιλοξενεί πολλούς ανθρώπους, που αναζήτησαν εδώ δικαίωμα στην ελευθερία.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν και Ιερείς από άλλες Μητροπόλεις, εκπρόσωποι των αρχών του τόπου καθώς και πλήθος πιστών της ακριτικής Σάμου, οι οποίοι προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

*Μαζί με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, στη Σάμο μετέβη και ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις