Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Υφυπουργός Οικονομίας-Ανάπτυξης: Υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Υφυπουργός Οικονομίας-Ανάπτυξης: Υπάρχει...

Δηλώσεις του Στέργιου Πιτσιόρλα από τις Σέρρες

Την εκτίμηση και την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα γυρίζει πλέον σελίδα, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, από τις Σέρρες, όπου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι για την έναρξη των εργασιών κατασκευής της πρώτης ολοκληρωμένης υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι μετά την τελευταία απόφαση του Eurogroup «η Ελλάδα μπαίνει σε μια περίοδο σταθερότητας» ενώ συμπλήρωσε, ότι γύρω από την πατρίδα μας «υπάρχει ένα έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Πιστεύω ότι το 2017 θα είναι μια χρονιά αλλαγής και στα τέλη του 2018 θα βγούμε στις αγορές αυτόνομοι, έχοντας να παρουσιάσουμε πολύ θετικά βήματα».

Μάλιστα, υπογράμμισε, ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μετατόπιση της παγκόσμιας οικονομικής ισχύος προς την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Ευρασίας και η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτό το σημαντικό γεωγραφικό χώρο των επενδυτικών ευκαιριών, που μπορεί και πρέπει να εκμεταλλευτεί.

Ο κ. Πιτσιόρλας, επισήμανε, ότι πρέπει να τεθούν τα θεμέλια για μια πιο εξωστρεφή οικονομία. «Να κάνουμε την οικονομία μας πιο παραγωγική» συμπλήρωσε με έμφαση. Τόνισε ακόμα, ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δεκατριών περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων, μέσα από τα οποία θα συζητηθεί σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, πώς μπορεί αυτό το νέο μοντέλο ανάπτυξης να εφαρμοστεί και να προσαρμοστεί στα δεδομένα κάθε κοινωνίας. «Η κρίση» σημείωσε, «είναι αποτέλεσμα ενός στρεβλού αναπτυξιακού μοντέλου που εφαρμόζει η χώρα όλα αυτά τα χρόνια».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προώρων εκλογών, ήταν κατηγορηματικός ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα εκλογών. Επιβάλλεται, είπε, να δημιουργήσουμε ένα σταθερό πολιτικό κύκλο για να βοηθήσουμε τις επενδύσεις και την οικονομία. Εξέφρασε την εκτίμηση, ότι στα τέλη του 2018 η χώρα θα εδραιώσει την παρουσία της στις αγορές και το χρονοδιάγραμμα αυτό είναι πλέον δυνατό να εφαρμοστεί, καθώς υπάρχουν από το Eurogroup δεσμεύσεις για συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Επίσης, αναφέρθηκε και στους τελευταίους οικονομικούς δείκτες, λέγοντας ότι σημειώνουν μικρή ανάκαμψη και αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο.

Ερωτηθείς για τις πολιτικές που σήμερα εφαρμόζει η κυβέρνηση, αλλά που παλιότερα κάποια στελέχη της, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, κατέκριναν, ο κ. Πιτσιόρλας, χαμογελώντας σχολίασε: «Ο καθένας από τη μεριά του έχει ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Όλοι στην Αριστερά δεν είναι ίδιοι. Στο παρελθόν πάντως, κυριάρχησαν στερεότυπα κρατισμού. Τέτοιες αντιλήψεις πήγαν πίσω την Ελλάδα και πρέπει να αλλάξουν».

Επανέλαβε μάλιστα, τα λόγια του δημάρχου Σερρών, ο οποίος στη διάρκεια της εκδήλωσης για την έναρξη κατασκευής της νέας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων είχε πει, ότι το 2011 «το ΣΔΙΤ ήταν βρισιά» και το έργο αυτό που τότε ήθελαν να το εντάξουν στο ΣΔΙΤ πολεμήθηκε από πάρα πολλούς.

«Είναι γεγονός» επισήμανε ο κ. Πιτσιόρλας, «ότι κάτι δεν κάναμε σωστά όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά νομίζω ότι σήμερα, σε αυτό το στάδιο που βρισκόμαστε, όλοι μπορούν να συνεισφέρουν στο καλό του Έθνους απ’ όπου κι αν βρίσκονται, όποια πολιτική ιδεολογία κι αν εκφράζουν».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά