Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κώστας Πελετίδης: Η κυβέρνηση επιδιώκει με πάθος τη νομιμοποίηση της κάνναβης

Κώστας Πελετίδης: Η κυβέρνηση επιδιώκει ...

Ο Δήμαρχος Πατρέων είναι ενάντιος στο μέτρο

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην ημερίδα με θέμα: «Όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης», που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 21 Ιούνη, στην Αγορά Αργύρη. Η ημερίδα διοργανώνεται από τον Δήμο Πατρέων, σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Η ομιλία του Δημάρχου:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι

χαιρετίζουμε την σημερινή ημερίδα  με θέμα «Όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης», που στόχο έχει να φωτίσει τους κινδύνους που εγκυμονεί για την νεολαία μας η απόφαση -απ’ ότι βλέπουμε- της κυβέρνησης, να νομιμοποιήσει την κάνναβη για «ιατρικούς λόγους», όπως ισχυρίζεται.

Γύρω από το θέμα της κάνναβης, εδώ και χρόνια παρακολουθούμε την ενορχηστρωμένη προσπάθεια για τη νομιμοποίησή της, τον «βομβαρδισμό» της κοινωνίας μας με… επιστημονικοφανή μηνύματα, μηνυμάτων, που οδηγούν στην καλλιέργεια της αντίληψης και στο τέλος της αποδοχής της νομιμοποίησης των ναρκωτικών.

Επιδιώκουν με πάθος την νομιμοποίηση, στην αγορά και στην συνείδηση των ανθρώπων.

Οι κύκλοι που εδώ και χρόνια προωθούν την νομιμοποίηση της καλλιέργειας, εμπορίας και χρήσης της κάνναβης, δυστυχώς έχουν επιφέρει μέχρι ενός βαθμού, την άμβλυνση από μερίδα της κοινωνίας μας, στο τείχος που πρέπει να υπάρχει, για να μην περάσουν τα σχέδια που θα σπρώξουν χιλιάδες νέους ανθρώπους, με μεγαλύτερη ευκολία, στην πιο σκληρή και απάνθρωπη αλλοτρίωση, στην εξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Το ζήτημα των ναρκωτικών, είναι από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. Η εξάπλωση της τοξικομανίας στην πόλη μας και στην χώρα μας, είναι μια σύγχρονη μάστιγα.

Για μας, όμορφη πόλη, είναι η πόλη που δεν έχει φτώχια, ανεργία και τα παιδιά της δεν είναι στην εξάρτηση.

Στην υλοποίηση αυτού του στόχου, πορευόμαστε, με μεγάλες δυσκολίες. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε το κυρίαρχο κοινωνικοοικονομικό σύστημα, που γεννά τεράστια προβλήματα σε όλους τους τομείς της ζωής των νέων ανθρώπων. Στην εργασία, την μόρφωση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στα πάντα.

Γνωρίζουμε ότι η κρίση του σημερινού κοινωνικοοικονομικού συστήματος που είναι σε περίοδο σήψης και παρακμής, με ισοπέδωση, καταρράκωση οραμάτων και αξιών, ευνοεί την διάδοση των ναρκωτικών.

Σήμερα, η κεντρική αντιναρκωτική πολιτική, είναι η συντήρηση του χρήστη με την υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ε.Ε., με τα υποκατάστατα. Τα στεγνά προγράμματα υποχρηματοδοτούνται. Στην πόλη μας δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο «κλειστό» πρόγραμμα θεραπείας και επανένταξης. Η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου είναι στοιχείο διεκδίκησης από το κράτος, την κυβέρνηση, σε συνεργασία με όλους τους φορείς.

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Ως Δήμος, δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια. Υλοποιούμε τις αποφάσεις που πήραμε τον Ιούνιο του 2015. Ο αθλητισμός, μια δραστηριότητα που δίνει την δυνατότητα στην νεολαία μας να βρει διέξοδο, να δυναμώσει την προσωπικότητά του, μπήκε στο κέντρο της προσοχής μας.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση, το Υπουργείο Αθλητισμού, δεν μας έχει δώσει «δεκάρα τσακιστή» μέχρι σήμερα, ούτε για να φτιάξουμε τις υποδομές της πόλης μας ούτε για τη λειτουργία τους. Εμείς παλεύουμε, στηρίζουμε τον μαζικό αθλητισμό, προσπαθούμε να έχουν πρόσβαση στα γήπεδα όλα τα παιδιά, να μην μένουν απ’ έξω επειδή δεν έχουν χρήματα για Ακαδημίες κ.λπ.

Κρατάμε ζωντανό το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, όπου γίνονται αγώνες υψηλού επιπέδου. Φιλοξενούνται δεκάδες Σωματεία και αναπτύσσουν την δραστηριότητά τους. Το ίδιο γίνεται και με τα κλειστά και ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Στον σχεδιασμό μας, είναι να κατασκευάσουμε γήπεδα 5χ5, τα γήπεδα στις γειτονιές να ανακαινισθούν και να γεμίσουν από παιδιά.

Διεκδικούμε την δημιουργία σύγχρονου, Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου, στο παλιό, κατεστραμμένο κολυμβητήριο της Αγυιάς.

Έχουμε έτοιμη την μελέτη, την έγκριση χρηματοδότησης με 8 εκατ. ευρώ, των σταφιδικών αποθηκών στις Ιτιές. Είμαστε στην διαδικασία να γίνει προκήρυξη του έργου, για να έχουμε σε μια εργατική περιοχή, που τη θερίζει η ανεργία και η φτώχια, ένα Πολιτιστικό – Αθλητικό Κέντρο.

Λειτουργούμε για τρίτη συνεχή χρονιά, την ημερήσια κατασκήνωση στο χώρο του κάμπινγκ της Αγυιάς και φτιάχνουμε και δεύτερη στα Ροΐτικα, αλλά δυστυχώς δεν είναι ακόμα έτοιμη να ξεκινήσει. Στην κατασκήνωση της Αγυιάς, φιλοξενούνται πάνω από 1.000 παιδιά, από 8-15 χρόνων, φτωχών κυρίως οικογενειών.

Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας και στα σχολεία, τα οποία αλλάζουν όψη, διεκδικώντας να έχουν αθλητικές εγκαταστάσεις, σύγχρονες, αντίστοιχες της εποχής μας.

Τα Λαϊκά Φροντιστήρια του Δήμου, στήριξαν πολύπλευρα, 500 περίπου παιδιά. Μέχρι να φτάσουμε στο στόχο μας, να έχουμε Παιδεία, Σχολεία που δεν θα χρειάζονται φροντιστήρια, θα ‘μαστε εκεί, με δεκάδες εθελοντές – αγωνιστές, τους οποίους ευχαριστούμε και από αυτό το βήμα. Δίνουν στήριξη όχι μόνο για τα μαθήματα, αλλά και για την ίδια τη ζωή.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός στηρίζει τις προσπάθειες των παιδιών μας. Ελπίζουμε βάσιμα, ότι φέτος θα αποκαταστήσουμε πλήρως το κατεστραμμένο και λεηλατημένο Εργοστάσιο Τέχνης στου Λαδόπουλου και θα έχουν έναν ακόμα χώρο για τις δραστηριότητές τους.

Σε συνεργασία με όλους τους φορείς, που αγωνίζονται ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, έχουμε πολλά να κάνουμε και οφείλουμε να κάνουμε. Είναι το ελάχιστο για τα παιδιά μας.

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από αξίες, όραμα ανθρωπιάς, δικαιοσύνης. Χρειάζονται ασφάλεια,

Την Κυριακή γίνεται κινητοποίηση με θέμα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα – Μέτρα προστασίας, για τους ανέργους». Είναι ένας αγώνας δίκαιος, που καλεί τους νέους που δεν έχουν δουλειά, που δεν έχουν δουλειά με δικαιώματα, που είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, π.χ. ΟΤΕ, πολυκαταστήματα κ.λπ., να βγουν από την απομόνωση, να μην αισθάνονται ένοχοι που δεν έχουν δουλειά. Ένοχο είναι το σύστημα που ζούμε, που τους κόβει τα φτερά, που δεν τους αφήνει απογαλακτιστούν.

Τους καλούμε όλους στον αγώνα, για να έχουν δουλειά με δικαιώματα. Το δικαιούνται. Να διακόψουν την διαιώνιση του εκμεταλλευτικού συστήματος, που τσακίζει τα όνειρά τους.

Ο αγώνας είναι ο ωραιότερος δρόμος που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει η νεολαία μας, είναι ένας δρόμος γεμάτος ζωή και όχι εξαρτήσεις.

Και φυσικά με τον αγώνα μας θα υπάρχει δουλειά και για τα παιδιά μας, που βγαίνουν από την εξάρτηση».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Σε ημερίδα κατά της νομιμοποίησης της κάνναβης μίλησε ο Κώστα Πελετίδης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις