Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Το Άλμα Ζωής Ν. Αχαϊας συμμετείχε στην γενική συνέλευση του Ευρωπαικού συνασπισμού ασθενών με καρκίνο

Το Άλμα Ζωής Ν. Αχαϊας συμμετείχε στην γ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Την σημερινή ελληνική πραγματικότητα στην Υγεία, και ιδιαίτερα στην Δυτική Ελλάδα καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει  ο Σύλλογος για τα εγειρόμενα ζητήματα,  μετέφερε και παρουσίασε η κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου Γ.Κ.Μ. ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ, κα Κλαίρη Τζιομάκη στην ετήσια συνάντηση-γενική συνέλευση του EUROPEAN CANCER PATIENT COALITION (Ευρωπαικός συνασπισμός ασθενών με καρκίνο), ενώπιον 175 εκπροσώπων οργανώσεων καρκινοπαθών από όλη την Ευρώπη.

Η παρουσίαση της κας Τζιομάκη, ήταν εμπεριστατωμένη και ρεαλιστική, εξέπληξε δε πολλούς από τους παρευρισκόμενους, καθώς, όπως οι ίδιοι εκφράστηκαν μετά την παρουσίαση, δεν είχαν αντιληφθεί τις πραγματικές διαστάσεις και επιδράσεις της κρίσης στην Υγεία, όπως έχουν διαμορφωθεί στην Ελλάδα.

Ο Ευρωπαικός Συνασπισμός Καρκινοπαθών παρακολουθεί και προωθεί τα δικαιώματα των καρκινοπαθών σε ευρωπαικό επίπεδο, ενώ παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στις 400 οργανώσεις-μέλη του. Η ετήσια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, 16-18 Ιουνίου 2017 και αποτελεί, όπως κάθε χρόνο, γεγονός στον χώρο του καρκίνου, καθώς συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των οργανώσεων καρκινοπαθών σε ευρωπαικό επίπεδο και τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και της βασίλισσας Astrid του Βελγίου.

 

Στην συνάντηση αναπτύχθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός της ECPC για την επόμενη διετία, με σύνθημα «τίποτα για εμάς χωρίς εμάς», και με βασικούς στόχους:

  • την ενδυνάμωση των συλλόγων ασθενών της Ευρώπης μέσα απο τη διάδωση της πληροφορίας, την ανάληψη κοινών δράσεων και συνεργασιών μεταξύ των Συλλόγων ασθενών,
  • την ανάδειξη του καρκίνου ως προτεραιότητα για τις πολιτικές υγείας της Ευρώπης,
  • τη συμβολή στην αλλαγή και δημιουργία νομοθετικών πλαισιών σε κάθε χώρα που θα προασπίζονται τα δικαιώματα τις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών
  • την ενίσχυση των ρόλων των ασθενών στην έρευνα για την αντιμετώπιση του κακρίνου.

Επιπλέον αναπτύχθηκαν ζητήματα που αφορούν, την αντιμετώπιση του καρκίνου, την ανάγκη ανάδειξης και υπεράσπισης των αναγκών των ασθενών με σπάνιους καρκίνους, την τεράστια αξία της διατροφής των ογκολογικών ασθενών, την ανάγκη συμμετοχής των συλλόγων ασθενών στην έρευνα και τη θεραπεία του καρκίνου. Τέλος αναδείχθηκε η αξία της ψυχοθεραπείας και της φυσικής άσκησης σε ασθενείς με καρκίνο.

Η επιστημονική κοινότητα έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα σχετικά με την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση του καρκίνου. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις ο καρκίνος γίνεται χρόνια νόσος ή και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, ενώ υπάρχει σημαντική μείωση της θνησιμότητας των ασθενών με καρκίνο. Παρότι ο επιπολασμός της νόσου συνεχώς αυξάνεται, τα νέα είναι ελπιδοφόρα. Το κίνημα των ασθενών παρακολουθεί τις εξελίξεις και προσπαθεί να ενισχύσει τη δύναμη και τη φωνή του λαμβάνοντας δράση τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαΐκό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της φετινής συνάντησης υπεγράφη το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της ECPC με τoν EORTC (Ευρωπαικό Οργανισμό για την Έρευνα και τη Θεραπεία του Καρκίνου).

Σημαντικό κομμάτι κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποτέλεσε, η ανταλλαγή των καλών πρακτικών μεταξύ των Συλλόγων ασθενών της ευρώπης. Από τη χώρα μας υπήρξε σημαντική εκπροσώπηση από τους Συλλογους Ογκολογικών Ασθενών- μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).

Η ετήσια συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του επιστημονικού και οικονομικού απολογισμού και σχεδιασμού της ECPC.

Την συνάντηση παρακολούθησαν εκ μέρους του «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ» η κοινωνική λειτουργός – οικογενειακή θεραπεύτρια και επιστημονικά υπεύθυνη του συλλόγου, κα Κλαίρη Τζιομάκη και εκπροσωπώντας το ΔΣ, η ταμίας κα Αγγελική Στεφανάκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being