Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιατρικός σύλλογος και εργαστήριο Υγιεινής Πανεπιστημίου Πατρών, αμφισβητούν τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ για τον αμίαντο στο Δρέπανο - ΗΧΗΤΙΚΟ

Ιατρικός σύλλογος και εργαστήριο Υγιεινή...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε αναλυτικά

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών φέρεται να βρήκε υπερβολικές ενδείξεις αμιάντου στα νερά, ακόμη και σε βότσαλα της παραλίας του Δρεπάνου και μπροστά από το πρώην εργοστάσιο της Αμιαντίτ. Την ίδια στιγμή το εργαστήριο υγιεινής του τμήματος ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών μάλλον αμφισβητεί την φερεγγυότητα και την ακρίβεια των μετρήσεων, ενώ το επόμενο διάστημα δεν αποκλείει την λήψη δειγμάτων απο την περιοχή για να εξακριβωθεί η επιβάρυνση ή όχί της περιοχής από στοιχεία αμιάντου.

Σύγχυση προκαλούν στους πολίτες που προτιμούν τα κολυμβητικά νερά του Δρεπάνου,  τα ευρήματα που φέρεται να έχει διαπιστώσει στα νερά και την παραλία της περιοχής του εργοστασίου της πρωην «Αμιαντίτ» του ΠΑΚΟΕ. Μια νέα παρέμβαση του ονομαζόμενου Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) έρχεται να ταράξει τα νερά στο Δρέπανο, καθώς διαπιστώνει με μετρήσεις που επικαλέιται πως έγιναν στην παραλία του Δρεπάνου, καρκινογόνο αμίαντο σε βότσαλα ακόμη και στο νερό της θάλασσα, ενώ ζητάει την παρέμβαση των εισαγγελικών και πολιτικών αρχών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο φορέας υποστηρίζει ότι επιστημονικό συνεργείο του επισκέφθηκε την παραλία Δρεπάνου την Παρασκευή 16 Ιουνίου και συνέλεξε δείγματα νερού, βοτσάλων και χαλικιών, τα οποία μεταφέρθηκαν στα πιστοποιημένα εργαστήριά του, για περαιτέρω ανάλυση στην περιεκτικότητα αμιάντου.

Ο Αν. Καθηγητής Υγιεινής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολος Βανταράκης εμμέσως πλην σαφως αμφισβητεί την φερεγγυότητα και ακόμη εκείνο το σκοπό που εξυπηρετούν οι μετρήσεις που εμφανίζεται να έχει κάνει η ΠΑΚΟΕ. Στην ίδια γραμμή βρίσκεται και ο ιατρικός σύλλογος της Πάτρας.

Ο κ. Βανταράκης πάντως ξεκαθάρισε πως ο αμίαντος που παράχθηκε τη δεκαπενταετία (1990-2005) μπορεί να παραμένει εκτεθειμένος στο εργοστάσιο της «Αμιαντίτ» ωστόσο δεν αποδεικνύεται επιστημονικά εως σήμερα ο κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία, περαν ίσως των ινών αμιάντου που θα πρέπει να επανεξεταστεί κατα πόσο υφίστανται καν πλεον, στους χώρους της πρώην Αμιαντίτ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις