Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αλληλέγγυοι στον εργάτη – μετανάστης της Δυτικής Αχαΐας

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αλληλέγγυοι στο...

Ζητούν την εγρήγορση όλων των φορέων της εργασίας

Στο πλευρό του μετανάστη εργάτη στη δυτική Αχαΐα, ο οποίος φέρεται να δέχθηκε επίθεση επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα, που του οφείλονταν τους τελευταίους πέντε μήνες, στέκεται η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Το νέο επεισόδιο βίας ενάντια σε 24χρονο εργαζόμενο από το Μπαγκλαντές σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας επειδή «τόλμησε» να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του, δε μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο. Η κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων δεν αφορά μόνο τους μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες στη χώρα μας αλλά και τους έλληνες που πασχίζουν να επιβιώσουν μέσα στην εργασιακή ζούγκλα των μνημονίων και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Το «επεισόδιο» αυτό, για να είναι το τελευταίο, χρειάζεται την εγρήγορση όλων των φορέων της εργασίας και ιδίως των πρωτοβάθμιων σωματείων. Να πιέσουμε από κοινού για τακτικούς και μόνιμους ελέγχους από την επιθεώρηση εργασίας και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Να διερευνηθεί σε βάθος το περιστατικό και να τεθούν προ των ευθυνών τους οι «νταήδες» που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους σα δουλοπάροικους.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των ανθρώπων της δουλειάς, ανεξαρτήτως χρώματος και φύλου. Το μοναδικό, σε αυτούς τους καιρούς της μνημονιακής βαρβαρότητας και όσων την προωθούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις