Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: Ανέτοιμη η Ελλάδα για ένα νέο ανεξέλεγκτο κύμα προσφύγων…

Άγγελος Τσιγκρής: Ανέτοιμη η Ελλάδα για ...

Δήλωση του Αχαιού πολιτευτή της ΝΔ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου), ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τις εξελίξεις στην Τουρκία πολλοί ανησυχούν μήπως καταρρεύσει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς τη Δύση, με πρώτο σταθμό φυσικά την Ελλάδα.

Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων μόνο από την Συρία που βρίσκονται στην Τουρκία, είναι συγκεχυμένος καθώς για άλλους είναι 4 εκατομμύρια, για άλλους 2,5 και το νούμερα ανεβοκατεβαίνουν, ενώ δεν υπολογίζονται οι παράνομοι μετανάτες από πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής, που προσδοκούν να έρθουν την Ελλάδα.

Από ένα πρόσφατο επίσημο κατάλογο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι τουρκικές αρχές, μπορούμε να διακρίνουμε τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται σε περιοχές ακριβώς διπλά στα ελληνοτουρκικά σύνορα και είναι οι πιο πιθανοί να προωθηθούν στην Ελλάδα, αν τελικά ο Ερντογάν "σπάσει" τη συμφωνία που υπέγραψε για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.

Ο συνολικός αριθμός μόνο των Σύριων προσφύγων σε όλη την Τουρκία φτάνει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τους 2.749.140. Από αυτούς, οι 574.479 περίπου βρίσκονται σε περιοχές δίπλα ακριβώς από τα σύνορα με την Ελλάδα και είναι πιο πιθανοί να αποπειραθούν είτε τώρα, είτε στο εγγύς μέλλον, να περάσουν στην ελληνική επικράτεια.

Στον αριθμό αυτό φυσικά δεν υπολογίζονται οι παράνομοι μετανάστες από άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Η μεταναστευτική μας πολιτική στερείται τεχνογνωσίας, φιλοσοφίας, ιδεολογίας, έμπνευσης και αποτελεσματικότητας.

Η χώρα μας διαχειρίζεται το μεταναστευτικό με την ίδια προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό που τη διακρίνει και στους άλλους τομείς.

Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος ότι η χώρα μας, ακόμη και σήμερα, δεν γνωρίζει πόσοι μετανάστες ζουν -νόμιμα ή παράνομα- στην Ελλάδα!

Η Ελλάδα δεν μπορεί από μόνη της να αναχαιτίσει τις στρατιές των εξαθλιωμένων μεταναστών που περνούν από τα ανατολικά -χερσαία και θαλάσσια- σύνορά μας.
Τις συνέπειες της προχειρότητας αυτής η κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας τις βιώνει με τρόπο δραματικό…».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις