Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε άθλιες συνθήκες διαβιούν οι μετανάστες στου Λαδόπουλου και την ΑΒΕΞ – Δείτε φωτογραφίες

Πάτρα: Σε άθλιες συνθήκες διαβιούν οι με...
Βγενόπουλος Φάνης

Μιλά στο thebest.gr o γενικός γιατρός Παναγιώτης Κανελλάκης που τους εξέτασε

Κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής ζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια του Λαδόπουλου και της ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων. Παρ’ όλα αυτά, οι πρόσφυγες, νέοι άνδρες κυρίως από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr, ο γενικός γιατρός Παναγιώτης Κανελλάκης, ο οποίος τους εξέτασε.

Ο κ. Κανελλάκης μαζί με τον γενικό γιατρό Τάσο Γιακουμή, τη δερματολόγο Ειρήνη Λουγκάνη και την φαρμακοποιό Βουτυράκη Μαρία εξέτασαν το περασμένο Σάββατο τους πρόσφυγες, για να δουν πώς θα καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες τους.

Όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Κανελλάκης, οι μετανάστες εξετάζονται από αλληλέγγυους γιατρούς, οι οποίοι επισκέπτονται τα δυο πρώην εργοστάσια στα οποία μένουν οι πρόσφυγες.

Παρά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, αλλά και την κακή τους διατροφή οι μετανάστες – πρόσφυγες, δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στο πρώην εργοστάσιο του Λαδόπουλου, οι μετανάστες ζουν ανάμεσα σε μπάζα και σκουπίδια, χωρίς τουαλέτες και χώρους υγιεινής. Κοιμούνται μέσα στο εγκαταλειμμένο  εργοστάσιο κάτω, μέσα σε σκηνές ενώ, τους έχουν δει κάνουν μπάνιο με ένα λάστιχο από μια βρύση που υπάρχει εντός του πρώην βιομηχανικού χώρου, δίπλα από το κτίριο.

Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες ότι κάποιοι από τους μετανάστες κοιμούνται στην ταράτσα του κτιρίου, μέσα στις σκηνές τους.

Φυσικά, οι άνθρωποι αυτοί έχουν βρεθεί στην Πάτρα, με το όνειρο να καταφέρουν να φύγουν μέσω του νέου λιμανιού που βρίσκεται απέναντι από τα δυο πρώην εργοστάσια, για την Ιταλία και από εκεί για την κεντρική Ευρώπη με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής.

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου, του φωτογράφου του thebest.gr, Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις