Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα επίθεση στο Λονδίνο - Βαν έπεσε πάνω σε περαστικούς -Ένας νεκρός και 10 τραυματίες

Νέα επίθεση στο Λονδίνο - Βαν έπεσε πάνω...

Συνελήφθη ο οδηγός του ΒΑΝ

Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες, όταν ένα βαν έπεσε πάνω σε περαστικούς κοντά στο τέμενος του Βόρειου Λονδίνου, ενώ το περιστατικό αυτό, διερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Υπάρχει ένας νεκρός από το περιστατικό αυτό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία, που ανακοίνωσε επίσης, ότι οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο του περιστατικού.

Ο 48χρονος οδηγός που απομονώθηκε από το πλήθος, συνελήφθη από την αστυνομία, ενώ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου και θα εξεταστεί από ψυχιάτρους.

Το περιστατικό αυτό, εντοπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση από την αστυνομία, σύμφωνα με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού (βαν) παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από το ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.

Η αστυνομία είπε ότι πήρε κλήση γύρω στις 12:20 π.μ. σήμερα τοπικής ώρας (2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην οδό Seven Sisters, η οποία τέμνει την περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι του Λονδίνου. Η εφημερίδα Sun είπε ότι ένα μικρό φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στο ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.

"Υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων στα οποία παρέχεται βοήθεια", είπε η αστυνομία του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι "έχει συλληφθεί ένα άτομο".

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού (βαν) παρέσυρε πιστούς κοντά στο πάρκο και σε κτίριο που έχει σχέση με το τέμενος.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας δηλώνει ότι ο οδηγός του βαν έπεσε σκόπιμα πάνω στους πιστούς κοντά στο τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το συμβούλιο, το περιστατικό αυτό, αποτελεί μία ένδειξη ισλαμοφοβίας.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας καλεί τις αρχές ν'αυξήσουν τα μέτρα ασφάλειας έξω από τα τεμένη στην Βρετανία.

O δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρόσθετες αστυνομικές μονάδες έχουν διατεθεί για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στις τοπικές κοινότητες του Λονδίνου και ειδικά σε αυτές που γιορτάζουν το Ραμαζάνι.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την επίθεση στο πάρκο Φίνσμπουρι ως μία επίθεση κατά όλων των κοινών αξιών, για ανοχή, ελευθερία και σεβασμό.

ΑΠΕ με στοιχεία από The Guardian, BBC

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις