Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Χειροποίητα πατρινά παγωτά για τις πρώτες ζέστες

Χειροποίητα πατρινά παγωτά για τις πρώτες ζέστες

Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή

Και… με την έλευση του πρώτου κύματος καύσωνα…που αλλού μπορεί να ταξιδέψει το μυαλό; Παρά μόνο στο παγωτό!!
Παρόλο που περιτριγυριζόμαστε από πολλά ζαχαροπλαστεία με καλό παγωτό... θα είχε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον να δοκιμάζαμε να φτιάξουμε και μόνοι μας κάποια στιγμή το δικό μας σπιτικό παγωτό.
Τα παρφέ και τα σεμιφρέντο είναι Γαλλικής και Ιταλικής προέλευσης αντίστοιχα, περιέχουν αυγά και κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή, η οποία τους δίνει κρεμώδη υφή και μπορούν να παρασκευαστούν με διάφορες παραλλαγές.
Λόγω της κρεμώδους υφής τους απορροφούν πολύ εύκολα μυρωδιές και γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να τα σκεπάζουμε καλά πριν τα βάλουμε στην κατάψυξη.
Εμείς, σήμερα θέλοντας να τιμήσουμε τα Αχαϊκά προϊόντα και την γιορτή τους στο Achaia Fest, σας προτείνουμε, ένα παγωτό παρφέ με τεντούρα και ένα σεμιφρέντο βανίλιας με μαύρες σταφίδες, παρόλο που η μαύρη σταφίδα είναι και γνωστή ως Κορινθιακή.

Καλή επιτυχία!!

ΠΑΡΦΕ ΜΕ ΤΕΝΤΟΥΡΑ

Χρόνος Προετοιμασίας 20 ’ – Χρόνος Παγώματος 8-10 ώρες- Εύκολη

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)


● Ασπράδι από 3 μεγάλα αυγά

● 30 γρ ζάχαρη

● 150 γρ. μέλι

● 650 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν γιαούρτι

● 125 ml τεντούρα

● 50 ml τεντούρα

● Λίγο δυόσμο για την διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι και την τοποθετούμε στην φωτιά.
Παράλληλα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια με την ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση το μέλι, αρχίζουμε να τα χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα.
Συνεχίζουμε να βράζουμε το μέλι και όταν η θερμοκρασία του φτάσει στους 124 ο C, το αδειάζουμε σιγά-σιγά, με συνεχόμενη ροή, στο ασπράδι χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
Το μείγμα μας θα πρέπει γίνει μια σφιχτή μαρέγκα, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να χτυπάμε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της (ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι κρύος εξωτερικά).
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την τεντούρα και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Βάζουμε το μείγμα μία μακρόστενη φόρμα την οποία καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 8-10 ώρες ώστε να παγώσει καλά.
Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε την φόρμα σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Σερβίρουμε με σιρόπι από τεντούρα το οποίο φτιάχνουμε βράζοντας ελαφρώς την τεντούρα για λίγη ώρα έως ότου αποκτήσει μία λεπτόρευστη υφή.

ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΙ

Χρόνος Προετοιμασίας 20 ’ – Χρόνος Παγώματος 8 ώρες- Εύκολη

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

● 650 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν γιαούρτι

● 200 γρ τυρί ανθότυρο γλυκό

● 2 αυγά

● 4 κρόκοι αυγών

● 100 γρ. ζάχαρη

● 100 γρ σταφίδες

● 2 κ.σ. ρούμι λευκό

● 1 λοβό βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα μπολάκι αφήνουμε τις σταφίδες να μαριναριστούν μέσα στο ρούμι τουλάχιστον για 3-4 ώρες.
Ανοίγουμε τον λοβό της βανίλιας με ένα μαχαιράκι κατά μήκος.
Χτυπάμε τα αυγά τους κρόκους και την ζάχαρη σε μπεν μαρί, έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν.
Αποσύρουμε από την φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα στον κάδο το μίξερ.
Σταματάμε χτύπημα στο μίξερ και ενσωματώνουμε πρώτα την παχύρευστη κρέμα γάλακτος.
Έπειτα τους σπόρους βανίλιας και το ανθότυρο ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.
Τέλος, ρίχνουμε τις μαριναρισμένες σταφίδες και ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικές φόρμες, τις οποίες καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες ώστε να παγώσει καλά.
Το βγάζουμε από την κατάψυξη μερικά λεπτά πριν το σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε τα φορμάκια και γαρνίρουμε με έξτρα μαριναρισμένες σταφίδες εάν θέλουμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life