Χειροποίητα πατρινά παγωτά για τις πρώτες ζέστες

La cuisinière

Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή

16/06/2017 18:18

Μοιραστείτε το άρθρο:


Χειροποίητα πατρινά παγωτά για τις πρώτες ζέστες Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή
 

Και… με την έλευση του πρώτου κύματος καύσωνα…που αλλού μπορεί να ταξιδέψει το μυαλό; Παρά μόνο στο παγωτό!!
Παρόλο που περιτριγυριζόμαστε από πολλά ζαχαροπλαστεία με καλό παγωτό... θα είχε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον να δοκιμάζαμε να φτιάξουμε και μόνοι μας κάποια στιγμή το δικό μας σπιτικό παγωτό.
Τα παρφέ και τα σεμιφρέντο είναι Γαλλικής και Ιταλικής προέλευσης αντίστοιχα, περιέχουν αυγά και κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή, η οποία τους δίνει κρεμώδη υφή και μπορούν να παρασκευαστούν με διάφορες παραλλαγές.
Λόγω της κρεμώδους υφής τους απορροφούν πολύ εύκολα μυρωδιές και γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να τα σκεπάζουμε καλά πριν τα βάλουμε στην κατάψυξη.
Εμείς, σήμερα θέλοντας να τιμήσουμε τα Αχαϊκά προϊόντα και την γιορτή τους στο Achaia Fest, σας προτείνουμε, ένα παγωτό παρφέ με τεντούρα και ένα σεμιφρέντο βανίλιας με μαύρες σταφίδες, παρόλο που η μαύρη σταφίδα είναι και γνωστή ως Κορινθιακή.

Καλή επιτυχία!!

ΠΑΡΦΕ ΜΕ ΤΕΝΤΟΥΡΑ

Χρόνος Προετοιμασίας 20 ’ – Χρόνος Παγώματος 8-10 ώρες- Εύκολη

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)


● Ασπράδι από 3 μεγάλα αυγά

● 30 γρ ζάχαρη

● 150 γρ. μέλι

● 650 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν γιαούρτι

● 125 ml τεντούρα

● 50 ml τεντούρα

● Λίγο δυόσμο για την διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι και την τοποθετούμε στην φωτιά.
Παράλληλα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια με την ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση το μέλι, αρχίζουμε να τα χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα.
Συνεχίζουμε να βράζουμε το μέλι και όταν η θερμοκρασία του φτάσει στους 124 ο C, το αδειάζουμε σιγά-σιγά, με συνεχόμενη ροή, στο ασπράδι χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
Το μείγμα μας θα πρέπει γίνει μια σφιχτή μαρέγκα, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να χτυπάμε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της (ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι κρύος εξωτερικά).
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την τεντούρα και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Βάζουμε το μείγμα μία μακρόστενη φόρμα την οποία καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 8-10 ώρες ώστε να παγώσει καλά.
Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε την φόρμα σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Σερβίρουμε με σιρόπι από τεντούρα το οποίο φτιάχνουμε βράζοντας ελαφρώς την τεντούρα για λίγη ώρα έως ότου αποκτήσει μία λεπτόρευστη υφή.

ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΙ

Χρόνος Προετοιμασίας 20 ’ – Χρόνος Παγώματος 8 ώρες- Εύκολη

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

● 650 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν γιαούρτι

● 200 γρ τυρί ανθότυρο γλυκό

● 2 αυγά

● 4 κρόκοι αυγών

● 100 γρ. ζάχαρη

● 100 γρ σταφίδες

● 2 κ.σ. ρούμι λευκό

● 1 λοβό βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα μπολάκι αφήνουμε τις σταφίδες να μαριναριστούν μέσα στο ρούμι τουλάχιστον για 3-4 ώρες.
Ανοίγουμε τον λοβό της βανίλιας με ένα μαχαιράκι κατά μήκος.
Χτυπάμε τα αυγά τους κρόκους και την ζάχαρη σε μπεν μαρί, έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν.
Αποσύρουμε από την φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα στον κάδο το μίξερ.
Σταματάμε χτύπημα στο μίξερ και ενσωματώνουμε πρώτα την παχύρευστη κρέμα γάλακτος.
Έπειτα τους σπόρους βανίλιας και το ανθότυρο ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.
Τέλος, ρίχνουμε τις μαριναρισμένες σταφίδες και ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικές φόρμες, τις οποίες καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες ώστε να παγώσει καλά.
Το βγάζουμε από την κατάψυξη μερικά λεπτά πριν το σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε τα φορμάκια και γαρνίρουμε με έξτρα μαριναρισμένες σταφίδες εάν θέλουμε.

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 16/06/2017 18:18

Τυπώθηκε: 18/08/2017 19:12

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/446313

thebest.gr © 2017


Δύο καλοκαιρινές συνταγές εμπνευσμένες από την Γαλλική ζαχαροπλαστική - Ταρτλέτες με ποσαρισμένα ροδάκινα και σαρλότ με μπαβαρουάζ φυστικιού
Γαλλική Ζαχαροπλαστική!!!Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για αληθινή ζαχαροπλαστική πριν την ανακάλυψη της ...





κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτός είναι ο σύντροφος της Ευρυδίκης Βαλαβάνη -  Δείτε τον για πρώτη φορά - ΒΙΝΤΕΟ Αυτός είναι ο σύντροφος της Ευρυδίκης Βαλαβάνη - Δείτε τον για πρώτη φορά - ΒΙΝΤΕΟ
Κάτω Αχαΐα: "Έφυγε" νωρίς ο Άγγελος Καμπέρος - Έχασε τη μάχη στα 41 του χρόνια Κάτω Αχαΐα: "Έφυγε" νωρίς ο Άγγελος Καμπέρος - Έχασε τη μάχη στα 41 του χρόνια
Δυτική Ελλάδα: Ανεβαίνει στα ύψη ο υδράργυρος αλλά θ΄ακολουθήσουν βροχές- ΒΙΝΤΕΟ Δυτική Ελλάδα: Ανεβαίνει στα ύψη ο υδράργυρος αλλά θ΄ακολουθήσουν βροχές- ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Μαρινάκης Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Μαρινάκης
Πάτρα: Ταξί «καρφώθηκε» σε πεζοδρόμιο στη Γούναρη Πάτρα: Ταξί «καρφώθηκε» σε πεζοδρόμιο στη Γούναρη
Νέο τρομοκρατικό χτύπημα -Επίθεση στο θέρετρο Καμπρίλς της Καταλονίας: Πέντε δράστες νεκροί, έξι πολίτες τραυματίες - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την φονική επίθεση στη Βαρκελώνη Νέο τρομοκρατικό χτύπημα -Επίθεση στο θέρετρο Καμπρίλς της Καταλονίας: Πέντε δράστες νεκροί, έξι πολίτες τραυματίες - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την φονική επίθεση στη Βαρκελώνη
Παντρεύεται η Ελεονώρα Μελέτη - Είπε το ναι στον Θοδωρή Παντρεύεται η Ελεονώρα Μελέτη - Είπε το ναι στον Θοδωρή
Στην Άκολη παραθερίζει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μαζί με την σύζυγο του Έφη Μουρίκη Στην Άκολη παραθερίζει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μαζί με την σύζυγο του Έφη Μουρίκη
Πέθανε η ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη -ΑΥΤΗ ήταν η ζωή της Πέθανε η ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη -ΑΥΤΗ ήταν η ζωή της
Δωρεάν ξενόγλωσσα μαθήματα από το Δήμο Πατρέων -ΔΕΙΤΕ τα δικαιολογητικά Δωρεάν ξενόγλωσσα μαθήματα από το Δήμο Πατρέων -ΔΕΙΤΕ τα δικαιολογητικά