Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Για 1η φορά σε ψηφιακή επανέκδοση το υπέροχο φιλμ "Απέραντο Γαλάζιο"

Για 1η φορά σε ψηφιακή επανέκδοση το υπέ...

Πρωταγωνιστούν οι Ζαν Ρενό και Ζαν Μαρκ Μπαρ

Για πρώτη φορά σε ψηφιακή επανέκδοση, θα παιχθεί στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες το αριστούργημα του Γάλλου σκηνοθέτη Λυκ Μπεσόν «Απέραντο Γαλάζιο» που είχε πρωτοπροβληθεί το 1988 γοητεύοντας το ευρωπαικό κοινό.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της εταιρείας NEO Films, το υπέροχο φιλμ «Απέραντο Γαλάζιο» θα παιχθεί από τις 22 Ιουνίου 2017, αποκλειστικά στο σινέ Θησείον που έχει φόντο την Ακρόπολη. Η όμορφη αυτή ταινία προβάλλεται για πρώτη φορά σε ψηφιακή επανέκδοση. Διάρκεια 133 λεπτά.

Σύμφωνα με το στόρι που διαβάσαμε στην wikipedia, δύο νεαρά αγόρια, ο Ζακ Μαγιόλ και ο Έντζο Μολινάρι μεγαλώνουν στο νησί της Αμοργού στις Κυκλάδες κατά την δεκαετία του 1960 και βάζουν ως πρόκληση αναμεταξύ τους την περισυλλογή ενός νομίσματος το οποίο έχει πέσει στον πυθμένα της θάλασσας και ο Ζακ χάνει. Αργότερα, ο πατέρας του Ζακ ο οποίος μαζεύει οστρακοειδή από τον πυθμένα χρησιμοποιώντας σκάφανδρο, πνίγεται μετά από περιπλοκή που σημειώνεται με την συσκευή του.

Αρκετά χρόνια αργότερα, στην δεκαετία του 1980, και οι δύο έχουν εξελιχθεί πλέον σε διάσημους καταδύτες, και μπορούν να παραμένουν κάτω από την στάθμη της θάλασσας για πολλή ώρα και σε μεγάλο βάθος. Ο Έντζο έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης ενώ ο Μαγιόλ ασχολείται με τις επιστημονικές μετρήσεις καταδύσεων καθώς και με το κολύμπι με τα δελφίνια, και παρουσιάζει εκπληκτικές αποδόσεις ως δύτης.

Τους δύο ρόλους ερμηνεύουν οι Ζαν Μαρκ Μπαρ και  Ζαν Ρενό ενώ την Αμερικανίδα Τζοάνα Μπέικερ, ενσαρκώνει η ηθοποιός Ροζάνα Αρκέτ. Στο φιλμ που γυρίστηκε στην ειδυλλιακή Αμοργό, έπαιζε και ο αείμνηστος σκηνοθέτης και ηθοποιός Ανδρέας Βουτσινάς.

Το «Απέραντο Γαλάζιο» διαθέτει και την υπέροχη μουσική επένδυση του Ερίκ Σερά.

Είχε κατά το παρελθόν προβληθεί και στα σινεμά της Πάτρας, με επιτυχία.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture