Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για την υπεραλίευση στον Κορινθιακό Κόλπο

Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη...

Αυξάνει τις μέδουσες

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. Παναγιώτης Σταμάτης, για την τέλεση σοβαρών ποινικών αδικημάτων σε βάρος του θαλάσσιου οικοσυστήματος και του περιβάλλοντος στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου από την υπεραλίευση και τη μόλυνση της θάλασσας που έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών.

Έπειτα από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που κάνουν λόγο για έξαρση του φαινομένου της παρουσίας μεγάλου πληθυσμού μεδουσών στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, τις παρεμβάσεις του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ) και του Ομίλου Αυτοδυτών Λουτρακίου, ο κ. Σταμάτης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην κ. Δημητρίου με την οποία ζητείται η άμεση παρέμβασή της για την οικολογική καταστροφή της εν λόγω περιοχής.

Συγκεκριμένα, o κ. Σταμάτης ζητεί «να διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Δικαιοσύνης η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή του Κορινθιακού Κόλπου».

Ακόμη αναφέρει ότι η μόλυνση και η υπεραλίευση που συντελείται στον Κορινθιακό Κόλπο, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των μεδουσών, οι οποίες μετακινούνται ανεξέλεγκτα σε ολόκληρο τον κόλπο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των λουομένων και προσθέτει ότι η «αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών οφείλεται κυρίως στα φαινόμενα της υπεραλίευσης και της μόλυνσης, με συνέπεια τη διατάραξη της "πελαγικής τροφικής αλυσίδας" που ευνοεί την ανάπτυξη υπερπληθυσμού του είδους».

Επίσης, αναφέρει ότι σύμφωνα με καταγγελίες ψαράδων, «την περασμένη βδομάδα στο Αίγιο, αλιευτικά σκάφη «σήκωσαν» μέσα σε ένα βράδυ 85 τόνους ψάρια και επιπλέον 45 τόνους σε μια δεύτερη εξόρμηση τους, ενώ αδύνατος κατέστη ο εντοπισμός τους».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις