Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα - Σαν Σήμερα: Εννέα χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό του 2008- Παραμένουν εκκρεμότητες

Αχαΐα - Σαν Σήμερα: Εννέα χρόνια από τον...

Η αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί

Εννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από εκείνο το Κυριακάτικο μεσημέρι του 2008 που ο εγκέλαδος και η ισχυρή δόνηση των 6,5 ρίχτερ άφησε έντονα τα σημάδια του στη Δυτική Αχαΐα, στα Βραχνέικα, το κέντρο της Πάτρας και την Ηλεία. Ήταν Κυριακή, λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι.

Ένα δυνατό ταρακούνημα της γης ανησύχησε τους πάντες, ένα ταρακούνημα που όσο περνούσαν τα δευτερόλεπτα, έμοιαζε να έχει ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Ο σεισμός βρήκε άλλους στην παραλία, άλλους τους έπιασε στον ύπνο, άλλους στην εργασία και άλλους την ώρα που γλεντούσαν.

Από τον σεισμό του 2008 δεκάδες άτομα πήγαν στο νοσοκομείο, ενώ μεγάλες ζημιές έγιναν σε σπίτια κι εκκλησίες στην Κάτω Αχαΐα και σε χωριά της Δυτικής Αχαΐας.

Ο εγκέλαδος άφησε πίσω του και δύο θύματα, έναν 55χρονο άνδρα τον Ανδρέα Μπακούλια που χτυπήθηκε από σκέπαστρο που κατέρρευσε και μία 80χρονη γυναίκα την Μαρίνα Πετροπούλου που έπαθε ανακοπή καρδιάς και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Το Γενικό κρατικό νοσοκομείο της Πάτρας Άγιος Ανδρέας εκκενώνεται λόγω των σημαντικών φθορών που υπέστη το κτίριο. Αντίστοιχα και το κτίριο του κεντρικού λιμεναρχείου Πατρών κρίνεται πλέον ακατάλληλο κι επικίνδυνο και οι υπηρεσίες μεταφέρονται σε άλλο χώρο.

Ο σεισμός οδήγησε και στην εκκένωση πολυκατοικίας στο κέντρο της Πάτρας στην οδό Ιεροθέου. Σημαντικές φθορές υπέστη και ο ναός της Παντάνασσας στην Πάτρα.

Εννέα χρόνια μετά η αποκατάσταση των σεισμόπληκτων δεν έχει ολοκληρωθεί  και το Τεχνικό Επιμελητήριο επισημαίνει συνεχώς ότι πρέπει να γίνει προσεισμικός έλεγχος σε τουλάχιστον 55 χιλιάδες κτίρια στην Αχαΐα που έχουν χτιστεί πριν από 30 με 50 χρόνια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις