Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κώστας Καζάκος: "Δεν παίρνω πίσω όσα είπα περί προδοσίας των νέων που μεταναστεύουν"

Κώστας Καζάκος: "Δεν παίρνω πίσω όσ...

Τι απαντά στις επικρίσεις για τις αρχικές του δηλώσεις

Και ενώ οι δηλώσεις του Κώστα Καζάκου προκαλούν εντύπωση σε όλα τα ΜΜΕ, ο ίδιος ανεβάζει και άλλο τους τόνους ρίχνοντας λάδι στην φωτιά ενώ απαντάει και στην κριτική της Έλενας Ακρίτα.

«Δεν παίρνω τίποτα από όσα είπα περι προδοσίας των νέων. Ας το ονομάσουν όπως θέλουν και ας ωραιοποιήσουν καταστάσεις. Τώρα τα λέω εγώ αυτά;» Με αυτά τα λόγια ο Κώστας Καζάκος ανοίγει νέο κύκλο συζητήσεων και αντιπαραθέσεων στα social media με τις δηλώσεις του.

Καζάκος: "Οι νέοι που φεύγουν να δουλέψουν στο εξωτερικό διαπράττουν...προδοσία"-Σάλος στα social media από τη δήλωση

Σε συνέντευξή του στο parapolitika αναφέρει:

-Λόγω  του ότι υπάρχουν πολλά επικριτικά σχόλια, τελικά θα αλλάζατε κάτι στις δηλώσεις σας κύριε Καζάκο περί προδοσίας των νέων;

«Αλήθεια, πως λέγεται αυτό το φαινόμενο; Εξανδραποδισμός δεν λέγεται; Όταν οι στατιστικές της Ευρώπης λένε ότι 500.000 νέοι επιστήμονες έχουν φύγει για μεροκάματο στην Ευρώπη και έχουν κοστίσει στην Ελλάδα 12 δις ευρώ και οι χώρες υποδοχής έχουν επωφεληθεί με 65 δις ευρώ {χωρίς να υπολογίζεται η υπεραξία της εργασίας}, αυτό δεν είναι εξανδραποδισμός για τον τόπο μου; Ας βάλει ο καθένας όποια λέξη θέλει μπροστά να ωραιοποιήσει την κατάσταση».

-Τι μπορεί να κάνει ένας νέος σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες;

«Να αγωνιστεί στον τόπο του. Δεν μπορεί να αγωνίζεται στην Αγγλία, στην Αμερική και να μην αγωνίζεται στον τόπο του…»

-Μπορεί όμως με αυτούς τους όρους που του έχουν επιβάλλει;

«Μα όταν είναι σκληροί οι όροι αγωνίζονται περισσότερο οι άνθρωποι. Και ο τόπος μας είναι ματωμένος τόπος. Οι Έλληνες δίνουμε το αίμα μας, αιώνες τώρα για να κρατήσουμε τα άγια χώματά μας και το έθνος μας. Τις αξίες μας. Είμαστε αμυντικός λαός. Πρέπει να αγωνιζόμαστε να μην μας πάρουν τα σπίτια μας, τα χωράφια μας, τους τάφους των προγόνων μας. Σε τέτοιους λοιπόν δύσκολους καιρούς πρέπει να αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα μας αλλά και εμείς να καταφέρουμε να κατακτήσουμε αυτά που θέλουμε».

 

-Αν το εγγόνι σας, σας έλεγε ότι δεν μπορεί να βρει εργασία στην Ελλάδα και σας ζητούσε την ευχή σας για να φύγει εκτός συνόρων, τι θα του λέγατε;

«Θα του έλεγα ότι για ένα μεροκάματο, δεν μπορείς να φύγεις από την πατρίδα σου, γιατί οι πρόγονοί μας έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα λεύτεροι. Εμείς πρέπει να επαγρυπνούμε και να φυλάττουμε Θερμοπύλες. Χυνεται το αίμα των Ελλήνων συνεχώς. Επειδή βγαίνουν αμόρφωτα τα παιδιά  από τα σχολεία {και κυρίως πολιτικά και ιστορικά αμόρφωτα} και παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης. Ο οποίος αυτός δρόμος είναι δρόμος φοβίας και άρνησης αγώνα στην πατρίδα».

-Άρα δεν παίρνετε τίποτα πίσω από όσα είπατε για προδοσία…

«Ας το ονομάσουν με άλλες λέξεις. Να δούμε πως λέγεται αυτό το φαινόμενο. Αν λέγεται πατριωτισμός με γεια τους και χαρά τους…»

-Και όσον αφορά την δήλωση της Έλενας Ακρίτα που λέει ότι είναι «άκυρο» αυτό που λέτε, τι απαντάτε;

«Αν είναι άκυρο αυτό που είπα, ας μου πει πότε έπρεπε να τα πω αυτά; Τώρα στις κακές εποχές τα λές αυτά για τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Δηλαδή τι; Ρίχνουμε μαύρη πέτρα πίσω μας; Και; Εδώ τι θα γίνει στην Ελλάδα».

-Ξέρετε πολλά από τα σχόλια στα social media αναφέρουν ότι μιλάτε από θέση ισχύος επειδή μετά από βουλευτής είστε τώρα διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Πατρών. Τι απαντάτε; «Δεν έχω καμία θέση. Αγωνίζομαι όπως όλα τα χρόνια. Φτωχός είμαι. Δεν έχω τίποτα και δεν έχω ανάγκη από τίποτα. Με το ζόρι καταφέρνω να έχω την οικογένειά μου σε μια σχετική ασφάλεια. Και αυτή είναι σχετική, γιατί όλα παίζονται από μέρα σε μέρα. Αυτά είναι αστεία πράγματα που λέγονται…»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις