Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ κ ΒΙΝΤΕΟ από την ταφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα Χανιά

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ κ ΒΙΝΤΕΟ από την ταφή του Κων...

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που ντόπιοι Κρητικοί είπαν ένα Ριζίτικο τραγούδι

Στην Κρήτη όπου γεννήθηκε, κάτω από τη σκιά των Λευκών Ορέων που έχουν ακόμη λίγο χιόνι, ετάφη στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στα Χανιά, στις 5 περίπου το απόγευμα της Πέμπτης 1η Ιουνίου 2017, ο τέως Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντος Πρωθυπουργού είχε τοποθετηθεί σε κιλίβαντα πυροβόλου όπλου, από το ναό της Αγ. Μαγδαληνής Χαλέπας έως το νεκροταφείο στον Αργουλιδέ Χανίων. Οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές, τόσο κατά την ομιλία της κόρης του εκλιπόντος, Ντόρας Μπακογιάννη όσο και την στιγμή της ταφής  του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δίπλα στην αγαπημένη σύντροφο της ζωής του, Μαρίκα.

Πριν κατέβει το φέρετρο στο μνημείο, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, με θέα στο Ακρωτήρι, τον πρώην Πρωθυπουργό αποχαιρέτισαν με όλες τις τιμές, με Ριζίτικα και μαντινάδες οι συντοπίτες του. Από τις στιγμές που όλοι δάκρυσαν ήταν όταν η Ντόρα Μπακογιάννη συντετριμμένη είπε: "Ψηλέ, περήφανε πατέρα μου, σήκω πάνω γιατί άδειασε ο τόπος".

Πάνω στο φέρετρο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τοποθέτησε ο εγγονός του, την αγαπημένη μαγκούρα του παππού του, με την οποία «όργωνε» περπατώντας την Κρητική γη.

Παρών συνέχεια ήταν και ο Μανούσος Γρυλλάκης, ο σταθερός συνεργάτης και "φρουρός" του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1978. Η δε φωτογραφία του Μανούσου μέσα στο C-130 να συνοδεύει αμίλητος το φέρετρο με τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, συγκίνησε όλο τον κόσμο.

Οι φωτ. είναι από την Eurokinissi - Πέτρος Παττακός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις