Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Πάνω από 4.000 κόσμος παρακολούθησε το 3ήμερο μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων του Δήμου

Πάτρα: Πάνω από 4.000 κόσμος παρακολούθη...

Στην πλατεία Γεωργίου, από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το χορευτικό – μουσικό τριήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων από τις 29  έως τις  31 Μαΐου 2017 στην πλατεία  Γεωργίου Α’, της Πάτρας.

Το τριήμερο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυσή του «Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου» και πολύς κόσμος παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις. Μάλιστα στο κέντρο της πλατείας είχαν τοποθετηθεί καρέκλες και ειδική κερκίδα για να κάθονται οι θεατές.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 450 χορευτές και χορεύτριες, μέλη του χορευτικού τμήματος και περισσότεροι από 20 μουσικοί και τραγουδιστές. Πλήθος κόσμου (πάνω από 4.000 θεατές) παρακολούθησε συνολικά και αντάμειψε με το ζεστό χειροκρότημά του τις προσπάθειες όλων των συντελεστών.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλης  Θωμόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Κορδάς, Ανδρέας  Αθανασόπουλος,  Δημήτρης Πελεκούδας, Παναγιώτης Μελάς, επιβραβεύοντας με την παρουσία τους την δουλειά που γίνεται στο Χορευτικό Τμήμα του Δήμου της Πάτρας όλα αυτά τα  χρόνια.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά του χορευτικού στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, αλλά και σε όλα τα μεγάλα γεγονότα γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «το χορευτικό έφτασε εδώ που έφτασε γιατί οι άνθρωποί του ξέρουν να χορεύουν αλλά ξέρουν και ν΄ αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο χωρίς αδικία, χωρίς μιζέρια και φτώχεια, χωρίς ανεργία την μάστιγα των νέων» καλώντας όλους τους πατρινούς στην πορεία κατά της ανεργίας από την πλατεία  Γεωργίου στην γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλης  Θωμόπουλος επεσήμανε πως «ο ρόλος του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων δεν είναι μια απλή χορευτική εκπαίδευση. Είναι η κατάθεση ψυχής απ΄ όλους τους δασκάλους και τους συμμετέχοντες στην υπόθεση λαϊκός  πολιτισμός. Γιατί μέσα στο χορευτικό χτυπάνε οι καρδιές αυτών των παιδιών που αγόγγυστα καταθέτουν το περίσσευμα των δυνάμεων τους  διαπαιδαγωγώντας με το παράδειγμά τους.

Στηρίζουμε και αναπτύσσουμε τη λαϊκή τέχνη – είπε ο κ. Θωμόπουλος - γιατί τα έργα του απλού λαού εκφράζουν τις ανάγκες του, τις προσδοκίες, τους αγώνες του για καλύτερη ζωή, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και χειραφέτηση, δηλαδή, εκφράζουν τις προοδευτικές τάσεις της εποχής τους».

Ο υπεύθυνος του χορευτικού Χρήστος Γιαννόπουλος (που υπήρξε και ιδρυτικό μέλος του χορευτικού) αναφέρθηκε στις πανανθρώπινες αξίες της  ερασιτεχνικής δημιουργίας που διαμορφώνουν την πίστη για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο ευχαριστώντας του Δασκάλους, τους δόκιμους, τα χιλιάδες μέλη αλλά και όλους αυτούς που στο πέρασμα των 40 χρόνων έβαλαν το δικό τους λιθαράκι, αλλά και όλους τους πατρινούς για την στήριξή τους.

Τελειώνοντας είπε «ότι όσο κι  αν μερικοί θέλουν να μας σταματήσουν χρησιμοποιώντας τα ποιο δόλια μέσα τους  απαντάμε με την δουλειάς μας γιατί δεν χορεύαμε για να ξεχωρίσουμε από τον κόσμο χορεύουμε για να ενώσουμε τον κόσμο. Γιατί ξέρουμε και να χορεύουμε και ν΄ αγωνιζόμαστε. Δεν μας χαρίστηκε τίποτα ότι φτιάξαμε το κερδίσαμε μέσα από τον καθημερινό μας αγώνα στις αίθουσες διδασκαλίας, στις παραστάσεις στις συγκρούσεις με τους καρεκλοκένταυρους στους δρόμους, στους  αγώνες».

Συντελεστές της παράστασης ήταν: Ενδυματολογική επιμέλεια : Μίμης Πολυγένης – Ντίνα Παναγιωτοπούλου.

Μουσική επιμέλεια : Αντρέας Νικολακόπουλος

Επιμέλεια αφίσας : Ζιάκου Ιωάννα

Μαέστρος : Δήμητρα Αψώμοτου

Επιμέλεια ηλεκτρονικής προβολής: Σέρβου Κατερίνα

Χορογραφίες: Χρήστος Γιαννόπουλος

Γενική επιμέλεια : Χρήστος Γιαννόπουλος.

Ευχαριστίες απευθύνονται από τους διοργανωτές στους θεματοφύλακες της λαϊκής μας παράδοσης Παναγιώτη Καραγιάννη (κλαρίνο) και Τάκη  Μπαλάση (τραγούδι) καθώς και στα συνεργεία και τους εργαζόμενους  του Δήμου για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture