Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τον "Ερωτόκριτο" του Βιτσέντζου Κορνάρου παρουσίασαν με επιτυχία τα παιδιά του ΚΔΑΠ –ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Τον "Ερωτόκριτο" του Βιτσέντζο...

Σε συνεργασία με το ΣΤ 2 τμήμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Την πιο τρυφερή και χιλιοτραγουδισμένη ιστορία αγάπης, αυτή του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, ξεδίπλωσαν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων στην πλατεία Γεωργίου Α’, τα παιδιά του  ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων μαζί με τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας, ηθοποιούς και μουσικούς εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους, χορευτές και τραγουδιστές, που ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στο θεατρόφιλο κοινό που γέμισε ασφυκτικά το θέατρο και  στις δύο παραστάσεις.

Την υπέροχη ερωτική ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, του Βιντσέτζου Κορνάρου, που εστιάζει στην δύναμη του πόθου και τις περιπέτειες των δύο νέων, σκηνοθέτησε ο Πατρινός ηθοποιός Βασίλης Κόκκαλης.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια ήταν της Βάλιας Ψωμιάδη.

Στο ρόλο του αφηγητή ήταν επίσης ο Βασίλης Κόκκαλης. Τραγούδησε εξαιρετικά η Πατρινή ερμηνεύτρια Μαρία Ρούτση.  Στο πιάνο συνόδευσε η Olena Fedko, βιολί έπαιξε ο  Σενίχ Ουνδέγερ,  κρουστά ο Γιώργος Μπαράκος και λαούτο ο  Γιώργος Παπαγεωργίου. Χόρεψαν μαζί με τα παιδιά οι χορευτές του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου της Πάτρας.

Ήταν η πιο όμορφη θεατρική παράσταση, που χάρισε απλόχερα  συναισθήματα χαράς και δημιουργίας , αγάπης, δύναμης και ειλικρίνειας σε όλους, επί σκηνής και εκτός που χειροκρότησαν θερμά ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης , οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Πελεκούδας και Διονύσης Πλέσσας ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Ανδρέας Τερζής , ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θεόδωρος Τουλγαρίδης, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Πέτρος Βάης, η κ. Μαριάνα  Σταματιάδου, η κ. Μαίρη Νικολάου, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων αλλά κυρίως όλοι οι θεατές που ενθουσιάστηκαν από την σκηνική παρουσία των μικρών ηθοποιών, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Ήταν οι πρωταγωνιστές που επί 5 μήνες, εργάστηκαν σκληρά για να μεταδώσουν από την σκηνή του θεάτρου το μήνυμα της νίκης κάθε διαφορετικού Ερωτόκριτου.

Παιδιά με όλα τα σύνδρομα της αθωότητας, εξέπληξαν τους θεατές που παρακολούθησαν μια παράσταση - υπόδειγμα δυνατότητας των ατόμων με αναπηρία, όπως προσθέτει το δελτίο Τύπου.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους όσοι με τον δικό τους τρόπο συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των δύο παραστάσεων που δόθηκαν τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30/5/2017: το Λύκειο Ελληνίδων, τον «Ανθόκηπο», τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο και τον Ερυθρό Σταυρό.

Στην παράσταση της Τρίτης παρέστη και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης που χειροκρότησε θερμά την όλη προσπάθεια.

Συγκινητική ήταν η παρουσία των παιδιών του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ, τα οποία κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα των θεατών ιδιαίτερα στη σκηνή του γάμου, στο τέλος της παράστασης όπου και χόρεψαν.

Οι φωτ. είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture