Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καπνίζουμε ακόμα και στα νοσοκομεία! Από τον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα ξεκινά πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά του καπνίσματος - Τι προβλέπει

Καπνίζουμε ακόμα και στα νοσοκομεία! Από...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η εκδήλωση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. «Νοσοκομεία χωρίς Κάπνισμα»- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα το γεγονός ότι το κάπνισμα υφίσταται ακόμα και μέσα σε δημόσια νοσοκομεία και από αυτή δεν εξαιρείται η Πάτρα. Το ζήτημα αναδείχτηκε χθες κατά την εκδήλωση του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα, με θέμα «Νοσοκομεία χωρίς Κάπνισμα» και αφορμή την Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Τη δράση διοργάνωσαν το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ - Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η 6η Υ.Π.Ε. και ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.

Oυσιαστικά το ΚΕΕΛΠΝΟ έθεσε σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του καπνίσματος στα νοσοκομεία. Στην πιλοτική φάση εντάσσεται το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας. Όπως επισημαίνει στο thebest.gr η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου λειτουργοί της υγείας αλλά και ασθενείς καπνίζουν εντός των νοσοκομείων και στόχος είναι να ανατραπεί αυτό το δεδομένο.

Το νοσοκομείο που μπαίνει στο πρόγραμμα ουσιαστικά  τίθεται σε ένα είδος "επιτήρησης", ως προς το θέμα του καπνίσματος, ενώ να σημειωθεί ότι δεν επιτρέπεται σε τέτοιους χώρους η δημιουργία καπνιστηρίου. Σε πρώτη φάση θα γίνονται συστάσεις.

Το πρόγραμμα,το οποίο θα διαρκέσει από την 1η Ιουνίου έως και την 31η Δεκεμβρίου 2017, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δράσεις όπως ενημερωτικές/εκπαιδευτικές ημερίδες, διανομή ενημερωτικού υλικού (αφίσες/φυλλάδια) και λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής 1142 για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τη διακοπή του καπνίσματος και τη λήψη καταγγελιών αναφορικά με την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στο χώρο του νοσοκομείου.Στα «ελεύθερα καπνού» νοσοκομεία, προβλέπεται η απονομή τιμητικής πλακέτας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Συνεδριακό Χώρο της Αγοράς Αργύρη με συνεργαζόμενους φορείς:

• Δ/νση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας-Π.Ε. Αχαΐας,

• ΠΜΣ Δημόσιας Υγείας-Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Πατρών

• Κοινωνία των Πολιτών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις