Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Μαραγκοπούλειο στην οδό Γούναρη-Μια πενταετία μετά την εκκένωση παραμένει σφραγισμένο-Η τύχη της πρότασης για αξιοποίησή του-ΦΩΤΟ &ΒΙΝΤΕΟ

Το Μαραγκοπούλειο στην οδό Γούναρη-Μια π...

Το κτίριο ανήκει στο Υπουργείο Υγείας

Μια απάντηση η οποία δεν αφήνει πολλά περιθωρια αισιοδοξίας στη δημοτική αρχή πήρε από το Υπουργείο Υγείας ο Δήμαρχος Πατρέων μετά την πρόταση για αξιοποιηση του χώρου που παραμένει σφραγισμένος εδώ και πέντε χρόνια στην οδό Γούναρη της Πάτρας.

Η δημοτική αρχή έχει υποβάλει στο υπουργείο αίτημα για παραχώρηση του Μαραγκοπούλειου προκειμένου  να στεγαστούν εκεί δομές και υπηρεσίες του Κοινωνικού Τομέα που για την ώρα φιλοξενούνται σε μισθωμένα κτίρια του κέντρου της πόλης.

Όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ο Κώστας Πελετίδης, η απάντηση που πήρε από το Υπουργείο Υγείας στο οποίο ανήκει το κτίριο, δεν ήταν σαφής ως προς τις διαθέσεις του Υπουργείου ενώ φαίνεται ότι η πρόταση του δήμου δεν έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής.

Το Υπουργείο δεν έχει αποφασίσει πως θα αξιοποιήσει το κτίριο αν και τα στελέχη του φαίνεται πως απάντησαν πως προορίζεται για κάποια χρήση ίσως το μέλλον χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται ποιος είναι ο σχεδιασμός.

Τον Αύγουστο του 2013 σε μια μεγάλη κινητοποίηση η αστυνομία εκκένωσε το χώρο του «Μαραγκοπούλειου» ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ από την ημέρα της εκκένωσης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις