Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και οι Πατρινοί φίλοι και στελέχη του - Από τον Νικολόπουλο και τον Βασιλειάδη μέχρι το ζεύγος Δούκα -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και οι Πατρινο...

Ο εκλιπών έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για την Αχαΐα και είχε εδώ πολλές φιλίες και επαφές με στελέχη

O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που έφυγε στη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας, από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για την Αχαΐα και είχε πολλές φιλίες και επαφές με στελέχη και άλλα πρόσωπα από την Αχαΐα.

Στους Πατρινούς και γενικότερα Αχαιούς που συναναστρέφονταν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και είχαν σταθερή επαφή και σχέση φιλίας ήταν οι εκδότες Χρίστος Χριστόπουλος της εφημερίδας «Γνώμη» και Σπύρος και Νανά Δούκα της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Άλλα πρόσωπα που είχαν συνδεθεί με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ήταν ο αείμνηστος πρώην Υπουργός, βουλευτής Αχαΐας και Ναύαρχος εν αποστρατεία Γιάννης Βασιλειάδης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε την πολιτική ενασχόληση του κατόπιν επιλογής και προτροπής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο εκλιπών επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τέως Πρωθυπουργός είχε επιλέξει τον Γιάννη Βασιλειάδη για την θέση τότε του Γενικού Διευθυντή του κόμματος. Επίσης φιλικοί δεσμοί τον συνέδεαν με τον βουλευτή και πρώην υπουργό Βασίλη Μπεκίρη.

Από το γραφείο του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος και είχε πρωτοεκλεγεί βουλευτής ως υποψήφιος με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στις εθνικές εκλογές του Νοεμβρίου του 1989, λάβαμε ορισμένες ωραίες και συλλεκτικού χαρακτήρα φωτογραφίες όπου εικονίζεται ο εκλιπών τέως Πρωθυπουργός με τον κ. Νικολόπουλο και άλλα σημαντικά τοπικά στελέχη.

Στους καλούς φίλους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη συγκαταλεγόταν και ο Νίκος Δούρος της Dur, o οποίος και μίλησε στο thebest.gr για την φιλία του με  τον εκλιπόντα. Ο Νίκος Δούρος μιλάει στο thebest.gr για την 40χρονη φιλία του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - ΦΩΤΟ

Στενή πολιτική και προσωπική φιλία διατηρούσε ο πρώην Πρωθυπουργός με τον αείμνηστο πρώην βουλευτή Αχαΐας Νίκο Πατρώνη και τον πρώην Υπουργό Ανδρέα Ζαΐμη.

Στις φωτ. που μας έστειλε η Μάχη Σιώρου από το γραφείο του Νίκου Νικολόπουλου θα διακρίνετε πολλά γνώριμα ακόμη πρόσωπα όπως τον τέως βουλευτή και Υπουργό εθνικής αμύνης Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, τον αείμνηστο τέως υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας και υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Γούδα, τον Ανδρέα Πανταζάτο, την Αλέκα Βακάλογλου τέως Νομάρχη Αργολίδας και υποψήφια βουλευτή Αχαΐας το 1993, τον τέως Υφυπουργό παιδείας Βασίλη Μπεκίρη επί Πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον αείμνηστο τέως Υπουργό Γεώργιο Παπαγιαβή, την Τασία Μανωλοπούλου – Νικολοπούλου, τον δικηγόρο και τέως υποψήφιο βουλευτή Κώστα Πετρόπουλο, τον Χριστόδουλο Τουλιάτο, τον Τάσο Οικονομόπουλο, τέως συνδικαλιστή του ΟΤΕ στην Αχαΐα και πανελλαδικά, τον Δημήτρη Βακάλογλου, και πολλούς ακόμη.

Η Αλέκα Βακάλογλου στο thebest.gr για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: "Ήταν ένας άνθρωπος που ενέπνεε αξίες και αγώνες"

Ιδιαίτερη φιλική σχέση με τον εκλιπόντα πρώην Πρωθυπουργό είχαν όπως γράφτηκε, και ο αείμνηστος επιχειρηματίας Χάρης Σταματόπουλος και ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπαευθυμίου.

Γνωριμία είχε και με τον Θανάση Κούστα του Επιμελητηρίου Αχαΐας τον όποιον μάλιστα συμβούλευε να κατέβει υποψήφιος στην πολιτική.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

"Εις μνήμην... μια πολιτική προσωπικότητα που συμμετείχε και διαμόρφωσε την νεώτερη πολιτική ιστορία.. είπε αλήθειες, προσπάθησε, πολεμήθηκε όσο κανένας άλλος, έγινε πρωθυπουργός με μεγάλο ποσοστό ψήφων και με οριακή πλειοψηφία. Και καλός συμβουλάτορας...

"Εις μνήμην... μια πολιτική προσωπι...

"Εις μνήμην... μια πολιτική προσωπικότητα που συμμετείχε και διαμόρφωσε την νεώτερη πολιτική ιστορία.. είπε αλήθειες, προσπάθησε, πολεμήθηκε όσο κανένας άλλος, έγινε πρωθυπουργός με μεγάλο ποσοστό ψήφων και με οριακή πλειοψηφία. Και καλός συμβουλάτορας...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις