Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πτώση μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας - Σώθηκε ο πιλότος -Μεταφέρθηκε στο ΓΝΑ

Πτώση μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας...

Στις Σποράδες

ΝΕΟΤΕΡΟ Αεροσκάφος MIRAGE-2000 της Πολεμικής Αεροπορίας παρουσίασε μηχανική βλάβη, στις 12:18 το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης και ενώ πετούσε 10-15 μίλια νοτίως των Σποράδων. Ο χειριστής εγκατέλειψε με επιτυχία το αεροσκάφος, χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα και παρελήφθη σώος από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο τον μετέφερε με ασφάλεια στο 251 γενικό νοσοκομείο Αεροπορίας, στις 13:30 μ.μ.

Το MIRAGE-2000 της 332 μοίρας είχε απογειωθεί μαζί με ένα άλλο ομοίου τύπου από την αεροπορική βάση της Τανάγρας προκειμένου να διεξάγει άσκηση εναέριας μάχης -ένας εναντίον ενός. Επιτροπή εμπειρογνωμόνων διερευνά τα αίτια του συμβάντος.

 

 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Στη θαλάσσια περιοχή Γαϊδάρες, όπου υπάρχουν διάσπαρτες μικρές βραχονησίδες, έχει καταπέσει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το μαχητικό αεροσκάφος τύπου "Mirage 2000" της Πολεμικής Αεροπορίας. Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, ανέφερε ότι πριν από λίγο δόθηκε εντολή από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και απέπλευσε αμέσως από την Σκόπελο ταχύπλοο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το πλήρωμα του οποίου διατάχθηκε να αρχίσει έρευνες στην περιοχή Γαϊδάρες, στα ανοιχτά του Στάφυλου, αφού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί με το κάθισμα του αεροσκάφους και αναζητείται στη θαλάσσια περιοχή. Στην περιοχή ήδη επιχειρούν κι άλλα σωστικά συνεργεία με διάφορα μέσα.

 

Μαχητικό Μιράζ 2000 κατέπεσε στις 12.18 το μεσημέρι 15 μίλια νότια των Σποράδων, στην περιοχή της Σκοπέλου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο χειριστής εγκατέλειψε με ασφάλεια το αεροσκάφος, είναι καλά στην υγεία του και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία περισυλλογής του από τα σωστικά συνεργεία.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες το ατύχημα σημειώθηκε στη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις