Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Σουπερλίγκ: Στην κορυφή «σκαρφάλωσε» η ΑΕΚ με νέα νίκη στο ντέρμπι των «δικεφάλων»

Σουπερλίγκ: Στην κορυφή «σκαρφάλωσε» η Α...

Η Ένωση επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Δύο φορές επικράτησε η ΑΕΚ του ΠΑΟΚ στα play off, αφού μετά τη νίκη της στην Τούμπα με 1-0, επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ και στο ΟΑΚΑ. Εάν αποτέλεσμα που φέρνει την Ένωση προσωρινά στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας, όμως αναμένει την ετυμηγορία για το ματς Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Τάσος Μπακασέτας στο 43ο λεπτό.

Ήταν ένα από τα καλά ματς των play off με γρήγορο ρυθμό και ευκαιρίες. Μόλις στο 6΄ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κρέσπο από προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου. Ο άγραφος «νόμος» επιβεβαιώθηκε, αφού ο Λάζαρος ανέλαβε την εκτέλεση και αστόχησε!

Στο 12΄ ο Χαρίσης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, ενώ στο 23΄ από λάθος του Μπρκιτς ο Μπακασέτας δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα με κεφαλιά στην ανυπεράσπιστη εστία.

Ο ίδιος παίκτης, όμως, άνοιξε το σκορ σε ένα κομβικό σημείο. Με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπρκιτς στο 43΄ και έβαέ την ομάδα του μπροστά στο ημίχρονο.

Το δεύτερο 45λεπτο ήταν χειρότερο ποιοτικά, αλλά σημαδεύτηκε από δύο πολύ σοβαρά διαιτητικά λάθη. Στο 55΄ ο Μάνταλος ανέτρεψε από πίσω τον Πέδρο Ενρίκε πριν μπει στην περιοχή, σε κλασικό μαρκάρισμα για κίτρινη κάρτα.

Θα ήταν η δεύτερη για τον αρχηγό της ΑΕΚ, όμως ο ρέφερι δεν καταλόγισε καν την παράβαση. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας πέρασε εξαιρετική ασίστ στον Μάνταλο, ο οποίος ανατράπηκε από τον Λέο Μάτος λίγο πριν μπει στην περιοχή κι ενώ βρισκόταν απέναντι στον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Τυπική περίπτωση κόκκινης κάρτας, αφού ο αμυντικός δεν έκανε κίνηση να βρει τη μπάλα και στέρησε προφανή ευκαιρία για γκολ. Όμως, ο Θάνος τού χαρίστηκε παρατηρώντας τον απλώς με κίτρινη. Το φάουλ που κέρδισε, εκτέλεσε με «κεραυνό» ο Μάνταλος αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ κι έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε «ζωντανός» στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.

Γενικά η ΑΕΚ απείλησε περισσότερο από το 70΄ και μετά, όμως αδυνατούσε να «τελειώσει» το ματς, παρότι είχε πολύ καλές στιγμές με τον Πέτρο τον Μάνταλο και τον Αραούχο.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά κατώτερος των περιστάσεων στο ΟΑΚΑ. Δεν ήταν ικανός να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ η απουσία του Σακόφ από το κέντρο ήταν κάτι παραπάνω εμφανής.

Έτσι, η ΑΕΚ έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη που σημαίνει ότι με νίκη επί του Πανιωνίου την Τετάρτη μπορεί να πάρει την πρώτη θέση, εφόσον ο ΠΑΟΚ δε νικήσει τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας (83΄ Γκάλο), Χριστοδουλόπουλος (63΄ Γιόχανσον), Αραούχο (87΄ Πέκχαρτ).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Μπρκιτς, Μάτος (82΄ Κουλούρης), Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Χαρίσης, Κάνιας, Τσίμιροτ (70΄ Πέλκας), Κάμπος (33΄ λ.τρ. Πέδρο Ενρίκε), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουπερλίγκ: Νίκη με 1-0 και επί του Πανιωνίου για τον Παναθηναϊκό


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports