Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Τελικοί Κυπέλλων σε όλη την Ευρώπη-Θριαμβεύτριες Μπαρτσελόνα, Παρί και Άρσεναλ

Τελικοί Κυπέλλων σε όλη την Ευρώπη-Θριαμ...

Σε Ισπανία, Γαλλία και Αγγλία αντίστοιχα

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το 29ο κύπελλο Ισπανίας της ιστορίας της και το τρίτο συνεχές αφού στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο «Βιθέντε Καλντερόν» της Μαδρίτης επικράτησε 3-1 της Αλαβές. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, που θα αποχαιρετήσει την ομάδα της Βαρκελώνης με έναν τιτλο φέτος, μετά την αποτυχία της στο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι πολυνίκης της διοργάνωσης.

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε στο 30΄ με πλασέ του Μέσι, για να ισοφαρίσει τρία λεπτά αργότερα η Αλαβές (33΄) με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τεό. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους όμως η Μπαρτσελόνα κατόρθωσε να σημειώσει άλλα δύο τέρματα και να ανεβάσει το σκορ στο 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ. Το 2-1 έκανε από κοντά ο Νεϊμάρ στο 45΄ και το 3-1 στο 45+3΄ ο Αλκάθερ από τρομερή ενέργεια και μεταβίβαση του Μέσι.

Το «Βιθέντε Καλντερόν» φιλοξένησε για δεύτερη σερί χρονιά και 14η συνολικά την καταληκτική αναμέτρηση του Copa del Rey και αυτό ήταν το τελευταίο επίσημο παιχνίδι στην ιστορική έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού το γήπεδο θα κατεδαφιστεί και οι «ροχιμπλάνκος» από τη νέα χρονιά θα μετακομίσουν στο υπερσύγχρονο «Wanda Metropolitano».

Με αυτογκόλ του Ισά Σισοκό στο τελευταίο λεπτό του αγώνα (90΄) η Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά το κύπελλο Γαλλίας στο ποδόσφαιρο, αφού επικράτησε στον τελικό 1-0 της Ανζέ. Ο αγώνας έγινε στο Παρίσι (Σταντ ντε Φρανς) και τον παρακολούθησαν 80.000 θεατές, ενώ οι θριαμβευτές στέφθηκαν για ενδέκατη φορά στην Ιστορία τους κυπελλούχοι Γαλλίας.

Η Άρσεναλ κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας για 13η φορά στην ιστορία της, αφού στον τελικό που έγινε στο Γουέμπλει νίκησε 2-1 την Τσέλσι. Η νικήτρια προηγήθηκε 1-0 με τέρμα του Σάντσες στο 4ο λεπτό, ενώ η Τσέλσι απάντησε με τον Κόστα στο 76΄.

Το γκολ που έκρινε τον τελικό σημείωσε ο Ράμσεϊ στο 79΄. Ο τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ είναι ο πολυνίκης προπονητής, αφού σήκωσε το 7ο τρόπαιο κυπέλλου στην καριέρα του στην Αγγλία. Από το 68΄ η Τσέλσι έπαιζε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μόουζες με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποδόσφαιρο: Η Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου κατέκτησε το κύπελλο Γερμανίας

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports