Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

«Πλατεία»: Το μεσημεριανό στέκι που όλοι λατρεύουν στο κέντρο της Πάτρας

«Πλατεία»: Το μεσημεριανό στέκι που όλοι...

Μεζεδοκατάσταση επιπέδου στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου

Αποτελεί ένα από τα πιο εκλεκτά μεζεδοπωλεία της Πάτρας και βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Στην πάνω δεξιά μεριά της πλατείας Γεωργίου το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο «Πλατεία» είναι σαν να έχει βγει από ελληνική ταινία του παλιού καλού κινηματογράφου.

Με τα μαρμάρινα τραπέζια και τις λευκές ψάθινες καρέκλες, τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της παλιάς Πάτρας στους τοίχους, τη μουσική που σε «ταξιδεύει» σε μια άλλη εποχή, με παλιά λαϊκά, έντεχνα και φυσικά ρεμπέτικα.

Η κουζίνα του είναι αμιγώς ελληνική και τα μεζεδάκια, θαλασσινά και κρεατικά, είναι φτιαγμένα με εκλεκτά υλικά.

Το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο «Πλατεία» δεν περνάει απαρατήρητο και έχει γίνει μεσημεριανό στέκι για πολλούς Πατρινούς, όλων των ηλικιών και όλων των… τάσεων, οι οποίοι απολαμβάνουν τώρα το καλοκαίρι στο εξωτερικό χώρο, μεζεδάκια ιδανικά ταιριαστά για να συνοδέψουν τη μπύρα, το κρασί και τα ουζάκια!

Εξάλλου, το κατάστημα συνεχίζει την παράδοση του «θρυλικού» Σταθάτου, προσαρμοσμένη πλέον στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

«Ψυχή» του μεζεδοπωλείου είναι πλέον η πάντα αεικίνητη Νικόλ Βασιλακοπούλου, η οποία δημιουργεί στην κουζίνα υπέροχα πιάτα, διαφορετικά κάθε ημέρα, και μεριμνεί να μην λείψει τίποτα από τους πελάτες.

 

Η λιτή και απέριττη φιλοσοφία του μεζεδοπωλείου «Πλατεία», αποτυπώνεται στον τιμοκατάλογο του καταστήματος, ο οποίος είναι γραμμένος με περισσή φαντασία και για να καλύψει κάθε επιθυμία του πελάτη.

«Για να… ανοίξει το μάτι», τιτλοφορείται η στήλη με τους καφέδες και το τσάι (μόνο του βουνού. Τα αναψυκτικά και τα νερά βρίσκονται κάτω από τον τίτλο «Για… «αλκοτέστ», ενώ «Στα… στερεά» βρίσκονται οι εκλεκτικοί μεζέδες, κρεατικών και θαλασσινών, τα πιάτα της ημέρας, που θα πρέπει να ρωτήσεις μιας και καθημερινά το μενού αλλάζει, όπως και η πίτα της ημέρας.

Και αφού θα φας δεν θα μπορέσεις να αποφύγεις τους «Μπυρα… σμούς», δηλαδή τις μπύρες, εκτός και εάν προτιμάς τα «χρωματιστά», δηλαδή τα κρασιά ή τα «διάφανα», δηλαδή το ούζο και το τσίπουρο.

Είναι σίγουρο πως η επίσκεψη στο παραδοσιακό μεζεδοπωλείο «Πλατεία» θα αποτελέσει μία εμπειρία που θα θέλετε να επαναλάβετε ξανά και ξανά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά