Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζάκυνθος: Άνοιξε τις εργασίες του στην Ιθάκη το συνέδριο "Τουρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας"

Ζάκυνθος: Άνοιξε τις εργασίες του στην Ι...

Στόχος η ανάδειξη της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισμό, 12 μήνες το χρόνο

'Άρχισε χθες στην Ιθάκη, το ειδικό θεματικό συνέδριο με τίτλο «Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισμό, 12 μήνες το χρόνο».

Το συνέδριο άνοιξε με την ομιλία του δημάρχου Ιθάκης, Διονύσιου Στανίτσα, ο οποίος τόνισε ότι «από τα τέλη του 5ου π.Χ. αιώνα η "θεραπεία", ως το σύνολο των ενεργειών και των μέσων που χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση ενός προβλήματος υγείας, είναι συνυφασμένη με την Ελλάδα. Από πολύ νωρίς οι Έλληνες γνώριζαν ότι η θεραπεία μιας ασθένειας είναι συλλογική υπόθεση και ότι το φυσικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με την πνευματικότητα, παίζει δραματικό ρόλο στην βελτίωση της υγείας των ασθενών. Στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου, το πρώτο πρότυπο Θεραπευτήριο του κόσμου, η ιδέα του οποίου ακόμα και σήμερα εμπνέει τους επαγγελματίες Υγείας διεθνώς, έφταναν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, αλλά και από ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου, για να θεραπευτούν από τις πιο σοβαρές σωματικές και ψυχικές ασθένειες της εποχής τους. Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά, αλλά οι Έλληνες γιατροί συνεχίζουν να διακρίνονται διεθνώς, όχι μόνον για τις εξαιρετικές επιστημονικές επιδόσεις τους, αλλά και για το ήθος τους και την αφοσίωση που επιδεικνύουν στα θέματα υγείας των ασθενών τους».

Ο δήμαρχος Ιθάκης στην συνέχεια ανέφερε για το τόπο του ότι «η Ιθάκη είναι ένα μικρό νησί, με μεγάλες προοπτικές. Προορισμός πανανθρώπινος, λόγω της ιστορίας του ονόματός της, μια κοινωνία με ισχυρή θέληση, που μέσω της δημοτικής της αρχής, πολλών σωματείων και διαφόρων πρωτοβουλιών διεκδικεί σήμερα δυναμικά τη θέση της στον χάρτη».

Ακολούθως ο κ. Στανίτσας αναφέρθηκε στις κινήσεις του Δήμου , ώστε να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Ιθάκης και υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάδειξη του χώρου του Αγ.Αθανασίου όπου βρίσκεται το παλάτι του Οδυσσέα.

«Η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και η προβολή του νησιού σε διεθνές επίπεδο, καθώς και μια πλειάδα δημοτικών έργων και μελετών πάνω στο οικιστικό, το συγκοινωνιακό, την καθαριότητα, την αξιοποίηση των δημοσίων κτιρίων και άλλα θέματα, δίνουν σιγά-σιγά στους κατοίκους και τους επισκέπτες μας την δυνατότητα μιας αναβαθμισμένης, πιο άνετης καθημερινότητας» ανέφερε ο κ.Στανίτσας.

amna.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις