Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/5 ΣΤΟ "ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΝ" Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΠΑΝΤΑΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ, ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ "ΑΝΘΕΙΑ"

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/5 ΣΤΟ "ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΝ" ...

Ερχεται για μια αναδρομή στα ιστορικά της μυθιστορήματα

Η Λέσχη Ανάγνωσης Πάτρας «Ανθεία», ολοκληρώνει τον 3ο χρόνο λειτουργίας της, με μία εκδήλωση που θα γίνει ανήμερα της θλιβερής επετείου της Άλωσης της Πόλης, τη Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη γνωστή συγγραφέα ιστορικών μυθιστορημάτων Ισμήνη Καπάνταη, το κύριο έργο της οποίας κινείται χρονικά στο ύστερο Βυζάντιο, έναν κόσμο που χάνεται, και στην περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Κύριος άξονας στο έργο της είναι η στάση των ανθρώπων που έζησαν σε οριακές εποχές συγκρούσεων και, ανάλογα με τον τρόπο που επέλεξαν να σταθούν απέναντι στα διλήμματα της εποχής τους, έγιναν ήρωες ή προδότες, άτομα που έτυχαν της γενικής παραδοχής ή έγιναν κοινωνικοί παρίες.

Η Ανδρονίκη Χρυσάφη (ιστορικός-αρχαιολόγος) και η συμπολίτισσα οδοντίατρος Νίκη Παπανδρέου-Πετσάλη, η οποία διατελεί ιδρυτικός μέλος της «Ανθείας», θα παρουσιάσουν τη Δευτέρα, το μυθιστόρημα της Ισμήνης Καπάνταη με τίτλο «Απειρωτάν και Τούρκων» που πρωτοκυκλοφόρησε το 1990 και έχει αποτελέσει εκδοτική επιτυχία. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και μια αναδρομή στο συνολικό έργο της συγγραφέως.

Θα παραστεί και η ίδια η Ισμήνη Καπάνταη, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως είναι Πατρινής καταγωγής. Η αξιόλογη συγγραφέας έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1939. Παντρεύτηκε τον Βάσο Καπάνταη και έχει έναν γιο.

Έργα της είναι τα: Επτά φορές το δαχτυλίδι (1989), Απειρωτάν και Τούρκων, μυθιστόρημα (1990), Η Ιστορία της Ιόλης, μυθιστόρημα (1992), Πού πια καιρός, μυθιστόρημα (1996), Στο Κρυφό Σχολειό, παιδικό (1997), Ιωνία (Οι Έλληνες στη Μικρασία), λεύκωμα (1997), Εκκλησίες στην Κωνσταντινούπολη, λεύκωμα, δίγλωσση έκδοση (1999), Η Φλώρια των νερών, μυθιστόρημα (1999), Το άλας της Γης, μυθιστόρημα (2002), Eμείς έχουμε εμάς, μυθιστόρημα (2007), Oκτώ φορές το δαχτυλίδι (2008) και Kυνική ιστορία, μυθιστόρημα (2008), Με θέα τη ζωή, μυθιστόρημα (2009).

Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί και το βιβλίο της «Σικελικός Εσπερινός».

*Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο καθιερωμένο στέκι της Λέσχης Ανάγνωσης «Ανθεία», στο Παναχαϊκόν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στην Πάτρα, στις 20.00 το βράδυ και είναι ανοικτή στο κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture