Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

O σκηνοθέτης Χρήστος Μασσαλάς με το μικρού μήκους «Copa-Loca» ταξίδεψε στο 70ο Φεστιβάλ των Καννών

O σκηνοθέτης Χρήστος Μασσαλάς με το μικρ...

Το φιλμ ξεκίνησε από κάποιες αναμνήσεις παιδικές από την υπέροχη δεκαετία του '90

Εκτός από τον διεθνή μας πλέον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο, στο 70ο επετειακό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των καννών μετέχει κι ένας ακόμη Έλληνας δημιουργός, ο σκηνοθέτης Χρήστος Μασσαλάς με το «Copa-Loca» που είναι μια ταινία γυρισμένη σ' ένα θέρετρο, όταν ο κόσμος δεν είναι εκεί, σ' ένα εγκαταλελειμμένο λούνα παρκ, με την αμηχανία και τη μελαγχολία που αυτό πάντα εκφράζει.

Κεντρική ηρωίδα είναι η Πωλίνα, μία έφηβη, ένα κοκκινομάλλικο «αλητάκι» που φροντίζει να δίνει ενδιαφέρον στους κατοίκους της μικρής περιοχής, δηλαδή κατά κύριο λόγο να τούς προσφέρει σεξ, για να μην βαριέται κανείς, ούτε εκείνοι, ούτε κι αυτή, ώσπου να ξανάρθει το καλοκαίρι, όπως αναφέρει στην ανάρτηση του το σάιτ flix.gr.

Το «Copa-Loca» υιοθετεί και απογειώνει την αισθητική των παιδικών μας φωτογραφιών, ενός απόντος καλοκαιριού, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Οι φοίνικες, τα ξεθωριασμένα πλαστικά παιχνίδια, τα ζεστά, παστέλ χρώματα με τα όρια που χάνονται, μιλούν από μόνα τους για όσα δεν δείχνει η δράση, ή δεν διατυπώνει το περιγραφικό voice over. Κι ας πιάνει μόνο το φινάλε, με μια πικρούτσικη ανατροπή, το νήμα της αληθινής ζωής και των πραγματικών συνθηκών της Πωλίνας: το «Copa-Loca» δεν φεύγει, την ιστορία θα τη συναντήσουμε σίγουρα στο σινεμά του Χρήστου Μασσαλά που έρχεται.

Ο ταλαντούχος Χρήστος Μασσαλάς ταξίδεψε στις Κάννες για την ατόφια ελληνική συμμετοχή στο 70ο Φεστιβάλ Καννών με τη μικρού μήκους ταινία του «Copa-Loca» που τον βρίσκει πλέον εγκατεστημένο στην Ελλάδα, μετά από χρόνια παραμονής στο Λονδίνο, να θυμάται τα περασμένα καλοκαίρια της παιδικής του ζωής.

«Το "Copa-Loca" ξεκίνησε από κάποιες αναμνήσεις παιδικές από την υπέροχη δεκαετία του '90. Αλλά όχι αναμνήσεις - βιώματα, πολύ περισσότερο εικόνες που εισέπραττα από την τηλεόραση, τα βίντεο κλιπ, τις σαπουνόπερες που έβλεπα.

Αποτέλεσμα ήταν αυτή η καλοκαιρινή αίσθηση κάτω από τους φοίνικες, το οποίο για χρόνια φάνταζε σαν μια υπόσχεση μιας ενήλικης ζωής. Πολύ αργότερα συνειδητοποίησα πόσο με είχαν κυριεύσει αυτές οι εικόνες και πως καθόριζαν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμουν τα πράγματα, τις προσδοκίες που είχα και για τους ανθρώπους και για τις ανθρώπινες σχέσεις και για τη ζωή...».

To 70ο Φεστιβάλ Καννών ολοκληρώνεται με την απονομή των βραβείων στις 28 Μαΐου.

*Ο Χρήστος Μασσαλάς είχε ξεχωρίσει και θεωρηθεί από τους 15 πιο υποσχόμενους νέους σκηνοθέτες του 69ου Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Πηγή: flix.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture