Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Νεαροί αναστατώνουν την Αρόη- Οι κάτοικοι έχουν χάσει τον ύπνο τους και από τις διαρρήξεις

Πάτρα: Νεαροί αναστατώνουν την Αρόη- Οι ...

Ζητούν ένταση της αστυνόμευσης

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι της Αρόης από τη δράση μιας ομάδας νεαρών που μένουν στην περιοχή και, τα βράδια κυρίως,  προκαλούν αναστάτωση αλλά και ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες τους thebest.gr οι κλήσεις των πολιτών στην Αστυνομία είναι συχνές, ζητώντας την παρέμβαση της αμέσου δράσης για να επανέλθει η ηρεμία στην περιοχή.

Μάλιστα πολλές από τις αντικοινωνικές συμπεριφορές των νεαρών αυτών έχει γίνε θέμα, κατά καιρούς στα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία γίνονται επίσης αποδέκτες των καταγγελιών των συμπολιτών.

Αποκορύφωμα της δράσης τους αποτέλεσε, πριν από λίγες μέρες, ο βανδαλισμός του Νηπιαγωγείου που στεγάζεται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου. Οι άγνωστοι δράστες, πήδηξαν τα κάγκελα του προαυλίου, μπήκαν στον χώρο του Νηπιαγωγείου, λέρωσαν με χρώματα τους φρεσκοβαμμένους τοίχους του κτιρίου και προκάλεσαν φθορές σε παγκάκια κ.α..

Το βράδυ της Ανάστασης επίσης η Αρόη είχε θέμα καθώς αμέσως μετά το Χριστός Ανέστη προκλήθηκαν επεισόδια έξω από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου. Ο λόγος; Η Αστυνομία είχε εμφανή παρουσία κι όταν κάποιος νεαρός άρχισε να πετάει βαρελότα, οι αστυνομικοί έσπευσαν να τον προσαγάγουν. Υπήρξε όμως αντίδραση τόσο από τον υπό προσαγωγή νεαρό όσο και άλλους που έτρεξαν να τον βοηθήσουν. Προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση, ο «δράστης» κατάφερε να τους ξεφύγει πάνω στην αναστάτωση που δημιουργήθηκε μια γυναίκα έπεσε στο έδαφος λιπόθυμη.

Πέραν αυτών των δύο συμβάντων, συχνά-πυκνά, η Αστυνομία ενημερώνεται για την συγκέντρωση νεαρών στην κεντρική πλατεία της περιοχής. Οι νεαροί κρύβονται σε σκοτεινά σημεία και πετούν φρούτα και πέτρες προς τα διερχόμενα αυτοκίνητα με προφανή κίνδυνο ατυχημάτων.

Άλλα βράδια συγκεντρώνονται έξω από το ενοριακό κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου κρατώντας ξάγρυπνους με τις φωνές τους του κατοίκους, ανεβαίνουν στην ταράτσα του κτιρίου θέτοντας σε κίνδυνο την σωματικής τους ακεραιότητά.

Παράλληλα οι σύνοικοι διαμαρτύρονται καθώς ανά διαστήματα σπίτια της Αρόης γίνονται στόχοι διαρρήξεων με το πλέον πρόσφατο περιστατικό να καταγράφεται το βράδυ της Πέμπτης. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτού του είδους τα συμβάντα δεν σχετίζονται με τη δράση των νεαρών αλλά πρόκειται συνήθως για Ρομά που εκμεταλλεύονται την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή προκειμένου να δρουν ανενόχλητοι.

Με δεδομένα τα παραπάνω οι κάτοικοι της Αρόης ζητούν από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. να εντείνει την παρουσία της στην περιοχή προκειμένου να αποτρέψει την δράση των νεαρών αλλά και την έκνομη δραστηριότητα όσων ανοίγουν σπίτια με σκοπό ν’ αρπάξουν από το εσωτερικό τους χρήματα, τιμαλφή και γενικώς αντικείμενα αξίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις