Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική μετά την επίθεση σε Παπαδήμο - Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική μετά τη...

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου, παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, που προκάλεσε τον τραυματισμό του ίδιου και των δύο συνοδών του.

23.11: «Η εγκληματική, δολοφονική και άνανδρη απόπειρα, όχι απλά καταδικάζεται από το σύνολο των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί», δήλωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, για την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στη Γλυφάδα, ο κ. Μπαλάφας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον τραυματισθέντα πρώην πρωθυπουργό και τους συνοδούς του και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν δυνάμεις που ανεξάρτητα από το προσωπείο τους κάθε φορά και τους στόχους που επιλέγουν, στοχεύουν να πλήξουν τη δημοκρατία, τις ελευθερίες του λαού και την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη και την πρόοδο».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο βουλευτής του κόμματος, Χρήστος Κατσιώτης, μετέβη σήμερα το βράδυ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται ο πρώην πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος μετά την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του.

Ο κ. Κατσιώτης ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας του κ. Παπαδήμου και των συνοδών του και μετέφερε εκ μέρους του γ.γ. της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην οικογένεια του, ευχές για ταχεία ανάρρωση.

«Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Λ. Παπαδήμο και τους συνοδούς του. Η τρομοκρατική βία είναι εχθρός μας. Υπονομεύει την δημοκρατική ομαλότητα», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

"Η λογική του μίσους και της τρομοκρατίας δεν θα περάσει. Ενωμένοι θα δώσουμε αυτό τον αγώνα" αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η Ντόρα Μπακογιάννη και εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση στο Λ. Παπαδήμο και τους δύο συνοδούς του.

22.21: Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με ανακοίνωσή της «καταδικάζει την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Λουκά Παπαδήμου, μια επίθεση που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του και τη ζωή δύο ακόμη εργαζομένων».

«Ο φανατισμός και η τυφλή βία στο κέντρο της Αθήνας, και μάλιστα κατά ενός εκλεκτού και διακεκριμένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στελέχους που διακρίνεται για το δημοκρατικό του ήθος και την αφοσίωσή του στα κοινά, είναι αδικαιολόγητα.

Μόνο ζημιά κάνουν στην προσπάθεια της χώρας να αφήσει τα χειρότερα πίσω της.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών αποδοκιμάζει την πράξη κι εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στα θύματα της επίθεσης και τους οικείους τους, αλλά και την ελπίδα της για τη λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών της», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τη λύπη του και τη συμπάθεια της διοίκησης και του προσωπικού της ΕΚΤ στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου για την επίθεση που δέχθηκε, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
«Έχουμε στεναχωρηθεί από την επίθεση εναντίον του πρώην συναδέλφου μας, Λουκά Παπαδήμου, ενός γενναίου δημόσιου λειτουργού της Ελλάδας και της Ευρώπης», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΚΤ. «Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου και του προσωπικού της ΕΚΤ, οι σκέψεις μας είναι με τον Λουκά, την οικογένεια και τους συνεργάτες του. Οι πρώην και νυν συνάδελφοι από το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ επιθυμούν να εκφράσουν την βαθύτατη συμπάθεια μας για τον Λουκά», καταλήγει η δήλωση του Μ. Ντράγκι.

22.10: "Η Βουλή σταθερά πιστεύει, με όλες τις εκδοχές και τις εκφάνσεις της, πως η Δημοκρατία δεν πρέπει να φοβάται και δεν πρέπει να λυγίζει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά" δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, εξερχόμενος από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και οι δύο συνοδοί του.

Εξέφρασε εκ μέρους των βουλευτών την απερίφραστη καταδίκη του, "για την ακραία, εγκληματική πράξη", όπως τη χαρακτήρισε και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Λουκά Παπαδήμο και στους δύο συνοδούς του.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι "είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα" και σημείωσε "πως οι θεράποντες ιατροί έχουν τον πρώτο λόγο και από αυτούς πρέπει να ενημερώνεστε".

Την καταδίκη του για την επίθεση εις βάρος του Λουκά Παπαδήμου εκφράζει με γραπτή του δήλωση ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με γραπτή του δήλωση, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται.

«Καταδικάζω την αποτρόπαια απόπειρα κατά του Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του και εκφράζω την συμπαράσταση μου την δύσκολη αυτή ώρα στους ίδιους και τις οικογένειές τους. Η βία και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση στην πολιτισμένη και δημοκρατική μας κοινωνία και είναι καταδικαστέες στην συνείδηση των Ελλήνων.

Ενωμένοι ορθώνουμε τείχος σε αυτές τις εγκληματικές πράξεις που απειλούν την κοινωνική μας συνοχή, την ασφάλεια και την ζωή των πολιτών", σημειώνει στη δήλωσή του.

"Στη χώρα δεν υπάρχουν πια, ή περιορίζονται ή κινδυνεύουν τα δικαιώματα τα οποία έχουν οι πολίτες σε όλον τον ευρωπαϊκό χώρο" δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξερχόμενος από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύται ο Λουκάς Παπαδήμος και οι δύο συνοδοί του.

"O κ. Παπαδήμος έχει εργαστεί για πολλά χρόνια αποτελεσματικά για τη χώρα. 'Εχει βοηθήσει πολύ, σε πολύ δύσκολες καταστάσεις" σημείωσε και τόνισε ότι "η δολοφονική απόπειρα εναντίον του δείχνει ότι στη χώρα επικρατεί μια θλιβερή κατάσταση: Αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους, αυτοί που φροντίζουν για τη χώρα, γίνονται στόχος".

Τέλος ευχήθηκε στον κ. Παπαδήμο να γίνει γρήγορα καλά και όπως είπε "οι ιατροί τον διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει".

Την ανακούφισή του για το γεγονός ότι όλοι οι τραυματίες είναι εκτός κινδύνου, εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης εξερχόμενος από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλεύεται ο Λουκάς Παπαδήμος και μετά την ενημέρωση που είχε από τους γιατρούς.

«Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη αυτής της δολοφονικής επίθεσης θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι μας και οι πολίτες αλλά και οι πολιτικοί ποιος οπλίζει τα χέρια αυτών των δολοφόνων» τόνισε και πρόσθεσε ότι το μίσος και ο διχασμός που σπέρνουν κάποιοι στην ελληνική κοινωνία απερίσκεπτα, έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι να νοιώθουν ότι μπορούν να στοχοποιούν και να προσπαθούν να δολοφονήσουν ανθρώπους.

Θερμές ευχές για πλήρη ανάρρωση έστειλε στο Λουκά Παπαδήμο μέσω Twitter, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. «Εκ μέρους της Κομισιόν και του πρόεδρου Γιούνκερ θερμές ευχές για πλήρη ανάρρωση στον Λ. Παπαδήμο. Έναν Έλληνα που τίμησε Ελλάδα και Ευρώπη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μ. Σχοινάς στην ανάρτησή του.

21.45: Η κατάσταση του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

«Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους» καταλήγει η ανακοίνωση.

21.24: Άναδρη και άδικη επίθεση εναντίον ενός ανθρώπου που κράτησε την Ελλάδα όρθια σε μια δύσκολη περίοδο, χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προσερχόμενος στον Ευαγγελισμό.

Επίσης, διαμήνυσε πως «δεν θα κάμψει το ηθικό μας καθόλου».

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε με τη διευθύντρια του Ευαγγελισμού κα Μιτσάκη. Ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, εξέφρασε τη συμπαράστασή του και ευχήθηκε περαστικά.

21.10: Εκφράζουμε οργή και οδύνη για την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έξω από τοο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. «Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση ανέφερε και υπογράμμισε πως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα πρέπει να γίνει πρώτη πολιτική προτεραιότητα διότι οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

21.03: Συγκλονισμένος από την άνανδρη επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμου, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εύχεται παράλληλα στον κ. Παπαδήμο «να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο».

21.00: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμου, που προκάλεσε τον τραυματισμό του ίδιου και των δύο συνοδών του.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση έχει σημάνει συναγερμός στις Αρχές, καθώς τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο, τον οποίο άνοιξε ο κ. Παπαδήμος, ενώ το αυτοκίνητο εκινείτο στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνη, στο κέντρο της Αθήνας.

Το αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές, το οποίο ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι θωρακισμένο, γι' αυτό και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν εκτονώθηκε η έκρηξη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρώην πρωθυπουργός, ο οδηγός και ο συνοδηγός του, οι οποίοι επίσης είναι προσωπικό της ΤτΕ.

Οι δύο αστυνομικοί-συνοδοί του κ. Παπαδήμου, οι οποίοι ακολουθούσαν με άλλο συμβατικό αυτοκίνητο, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα και απλώς έτρεξαν να απεγκλωβίσουν τους τρεις τραυματίες και να φροντίσουν για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν αυτήν την ώρα από πού παρέλαβε ο κ. Παπαδήμος την αλληλογραφία, μέσα στην οποία ήταν ο παγιδευμένος φάκελος, που εξερράγη στα χέρια του, προκειμένου να ακολουθήσουν την πορεία του μέχρι τον προορισμό του, για να διευκρινίσουν πώς έφτασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού. Τις λεπτομέρειες πάντως θα δώσει ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος όταν μπορέσει να δώσει κατάθεση.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος είχε φύγει απο το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Ομήρου και κατευθυνόταν για το σπίτι του, στα Βόρεια Προάστια.

Παράλληλα, γίνεται έρευνα από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, για το είδος του μηχανισμού και της εκρηκτικής ύλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από αστυνομική πηγή εκτιμάται ότι πρόκειται μάλλον για πυρίτιδα για πυροτεχνήματα.

Εν τω μεταξύ, έχει σημάνει συναγερμός για την περίπτωση που έχουν σταλεί και άλλοι τέτοιοι φάκελοι.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο η σημερινή τρομοκρατική επίθεση να μην είναι άσχετη με τα «τρομοπακέτα» που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στον κ. Σόιμπλε, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη γι' αυτούς τους παγιδευμένους φακέλους είχε αναλάβει με κείμενο η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ο συντάκτης του οποίου ανέφερε: «Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα».

20.50: Υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι φάκελοι πιστεύει η Αντιτρομοκρατική, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ και για το λόγο αυτό έχουν δοθεί οδηγίες στους φρουρούς σημαντικών προσώπων. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Γιώργος Σιδέρης, ο φάκελος είχε περάσει από έλεγχο, αλλά το περιεχόμενο του δεν μπορεί να ανιχνευθεί.

Στο μεταξύ, παραμένει αποκλεισμένη έως αυτή την ώρα όλη η περιοχή μέχρι την Ομόνοια . Τα δύο ΙΧ παραμένουν στο σημείο και έχουν γίνει «φύλλο και φτερό» από τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής καθώς και από στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ισχυρές και δεν αφήνουν κανένα να πλησιάσει στο σημείο.

«Είμαστε ακόμη τρομοκρατημένοι από αυτό που έγινε . Όταν έγινε η έκρηξη πιστέψαμε ότι έγινε σεισμός» είπαν χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάλληλοι καφετέριας επί της 3ης Σεπτεμβρίου που βρίσκεται κοντά στο σημείο της έκρηξης.

20.44: Την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου καταδίκασαν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η Ολομέλεια της Βουλής και εκπρόσωποι από τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, την Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.

«Καταδικάζουμε και εκφράζουμε την υποστήριξη μας για τις δύσκολες στιγμές που περνά ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του. Αυτή την εποχή ο κ. Παπαδήμος είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και η επίθεση στο πρόσωπό του είναι και επίθεση σε ένα από τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.

«Καταδικάζουμε την επίθεση και εκφράζουμε τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στον ίδιο και στους συνεργάτες του», ανέφερε εκ μέρους της ολομέλειας η προεδρεύουσα του Σώματος, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Η ΝΔ απερίφραστα καταδικάζει την άνανδρη επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Ευχόμαστε στον ίδιο και στους συνεργάτες του πλήρη ανάρρωση», τόνισε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η βουλευτής Νίκη Κεραμέως.

Την απερίφραστη καταδίκη τους για την τρομοκρατική επίθεση και τις ευχές τους για άμεση και πλήρη ανάρρωση του κ. Παπαδήμου, εξέφρασαν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Την επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου καταδίκασε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του έξω από τον «Ευαγγελισμό».  «Είναι μια εγκληματική ενέργεια, κοινοί εγκληματίες πλήγμα στην δημοκρατία. Και θα έλεγα σε έναν άνθρωπο τον οποίο καλέσαμε να βοηθήσει την Ελλάδα σε μια δύσκολη στιγμή της, είναι μια τέτοια πράξη και πλήγμα στην αξιοπρέπεια κάθε Έλληνα πολίτη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου.

20.39: Την επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου, καταδικάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο twitter αναφέρει:

«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι  ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν.»

20.30: Ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος φέρει θλαστικά τραύματα στο θώρακα και μικροεγκαύματα στο πρόσωπο δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ιατρική πηγή στο νοσοκομείο.

Ο κ. Παπαδήμος είναι εκτός κινδύνου και έχει καλή επικοινωνία με τους γιατρούς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή θα νοσηλευθεί για προληπτικούς λόγους και αν κριθεί απαραίτητο ίσως υποβληθεί σε κάποια μικροεπέμβαση.

20.27: Πυροτεχνική ύλη δηλαδή, δηλαδή κοινή μπαρούτη βεγγαλικών, περιείχε ο φάκελος που εξερράγη στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου. Αυτό μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ, επικαλούμενη πηγές της αντιτρομοκρατικής.

 

20.19: Την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, καταδικάζουν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Νίκος Παππάς και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Καλώ, ταυτόχρονα, την κυβέρνηση και τις αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο και στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, συμπληρώνοντας ότι «αποτελούν πλήγμα στη δημοκρατία τέτοιες ενέργειες»

Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο & στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του. Πλήγμα στην δημοκρατία τέτοιες ενέργειες.

Καταδικάζω με οργή την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. «Την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο. Εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά & αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης για την έκρηξη που ταυμάτισε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

ΚΚΕ: «Τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του»

ΑΝΕΛ: «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα»

Γιάννης Δραγασάκης: Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης προς τον Λουκά Παπαδήμο.

20.00: Άνανδρη επίθεση δεν θα κάμψει το ηθικό μας, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού και πρώην διοικητή της ΤτΕ Λουκά Παπαδήμο.

 

19.58: «Ενώ πήγαινα με τη μηχανή μου και κατευθυνόμουν προς την 3ης Σεπτεμβρίου άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά κόσμο να τρέχει προς 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Φοβήθηκα να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα».

Αυτά τόνισε πριν από λίγη ώρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αυτόπτης μάρτυρας Α.Κ, εμφανώς σοκαρισμένος από την έκρηξη που άκουσε από απόσταση.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη μέχρι την Ομόνοια, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το αυτοκίνητο του Λ. Παπαδήμου, καθώς και το συνοδευτικό, παραμένουν στο σημείο.

 

19.54: Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου και των τραυματιών συνοδών του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του, τόνισε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος.

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι  η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την τρομοκρατική επίθεση.

19:47 Η Ακαδημία Αθηνών φέρεται ως "αποστολέας" του φακέλους με τα εκρηκτικά που τραυμάτισε τον κ. Παπαδήμο.

 

19:37 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος εξετάζεται ακόμη στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και δεν έχει εισαχθεί στο χειρουργείο. Ο τραυματισμός δεν φαίνεται να είναι πολύ σοβαρός, ενώ ελαφρότερα είναι τα τραύματα του οδηγού και ενός ακόμη συνοδού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των τραυματιών. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

 

19:10 Στον Ευαγγελισμό έχουν μεταφερερθεί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οδηγός του και ένα ακόμη άτομο, οι οποίοι τραυματίστηκαν στη έκρηξη που σημειώθηκε πριν από λίγο σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός, στον οδό Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου.

Η έκρηξη έγινε, ενώ το όχημα ήταν εν κινήσει και και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για παγιδευμένο φάκελο. Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες το αυτοκίνητο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Επίσης, υπήρχε και συνοδευτικό αυτοκίνητο.

Στην Αστυνομία έχε σημάνει συναγερμός, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος είναι εκτός κινδύνου αφού τα τραύματα που υπέστη από την έκρηξη χαρακτηρίζονται "επιπόλαια".

 

 

 

18:55 Τραυματίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος από έκρηξη που έγινε πριν από λίγο μέσα στο Ι.Χ. που επέβαινε. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν τρομοκρατική επίθεση από δέμα-βόμβα.

Ο κ. Παπαδήμος οδηγείται στο Νοσοκομείο  τραυματισμένος στο πρόσωπο και στο πάνω μέρος του σώματός του. Ο κ. Παπαδήμος επέβαινε σε θωρακισμένο αυτοκίνητο που ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, όταν άνοιξε την αλληλογραφία του. Ένα από τα γράμματα φαίνεται πώς περιείχε εκρηκτικά τα οποία και τραυμάτισαν τον πρώην πρωθυπουργό κι ένα ακόμα άτομο.

Ο κ. Παπαδήμος βρίσκεται ήδη στο χειρουργείο του Ευαγγελισμού με τραύματα στην κοιλιακή του χώρα.

 

ΟΛΟ το παρασκήνιο του Eurogroup για το χρέος – Οι συμμαχίες οι βολές κατά Τόμσεν-Σόιμπλε και το ξέσπασμα Τσακαλώτου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις