Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Αχαΐας στον Στουρνάρα για τις επικείμενες απολύσεις στην Αχαϊκή Τράπεζα

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Αχαΐας στον ...

"Θα επιδεινώσει τα ήδη σοβαρά προβλήματα ανεργίας που έχουμε στην περιοχή"

Την ανησυχία του για την πρόθεση της εκκαθαρίστριας εταιρείας να προβεί σε απολύσεις εργαζομένων στην Αχαίκή Συνεταιριστική Τράπεζα εκφράζει το Επιμελητήριο  Αχαΐας στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας  Γιάννη Στουρνάρα. Η επιστολή, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, έχει ως εξής:

"Κύριε  Διοικητά,
Ενημερωθήκαμε για την πρόθεση της εκκαθαρίστριας κοινοπραξίας PQH να μειώσει το εν ενεργεία προσωπικό της υπό εκκαθάριση «ΑΧΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ» κατά ποσοστό 66%.

Ως  Επιμελητήριο Αχαΐας, εκφράζουμε την βαθειά ανησυχία μας καθώς η σε τόσο σημαντικό βαθμό απώλεια θέσεων εργασίας, επιδεινώνει τα ήδη σοβαρά προβλήματα ανεργίας που έχουμε στην περιοχή και ειδικά σε νέες ηλικίες που το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 70%.

Το σημαντικότερο είναι πως η εξυπηρέτηση των δανειοληπτών (μελών του Επιμελητηρίου μας) στις διαδικασίες ρύθμισης των δανείων γίνεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, λόγω της εμπειρίας και της γνώσης του προσωπικού. Ειδικά στο αμέσως προσεχές διάστημα που θα χρειασθεί να αντιμετωπισθούν τα θέματα ένταξης δανειοληπτών στον νόμο 4469/2017 που αφορά τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων.

Στα πλαίσια αυτά, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι μέχρι σήμερα η ομάδα εκκαθάρισης της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας έχει τα θετικότερα αποτελέσματα σε σύγκριση με τις λοιπές υπό εκκαθάριση τράπεζες, τα δε δάνειά της καλύπτονται κατά 80% με εμπράγματες εξασφαλίσεις".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά