Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μουρίνιο: "Θα το αντάλλαζα με τις ζωές που χάθηκαν..."

Μουρίνιο: "Θα το αντάλλαζα με τις ζ...

Ο έμπειρος τεχνικός κατέκτησε άλλον έναν τίτλο

Η τραγωδία της Μάντσεστερ έχει αφήσει βαθιά σημάδια στους Αγγλους, αλλά και τον Ζοζέ Μουρίνιο, που παραδέχτηκε ότι θα ήθελε, εάν γινόταν να ανταλλάξει το Europa League Cup με τις ζωές που χάθηκαν. «Αν θα μπορούσα να ανταλλάξω τη ζωή των θυμάτων με αυτό το κύπελλο, τότε θα το έκανα αμέσως. Θα ήταν περιττό και να το σκεφτώ δύο φορές.

Αν αυτό το Κύπελλο κάνει την πόλη του Μάντσεστερ να είναι λίγο πιο ευτυχισμένη; Ίσως, όμως εμείς κάναμε απλά τη δουλειά μας», είπε ο Ζοσέ Μουρίνιο, μετά την κατάκτηση του Europa League στην Στοκχόλμη.

Του μοναδικού τροπαίου που έλειπε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για να μπει στο κλειστό κλαμπ των πέντε ομάδων (Αγιαξ, Τσέλσι, Γιουβέντους, Μπάγερν οι άλλες), που έχουν κατακτήσει όλα τα ευρωπαικά Κύπελλα.

«Είναι ένα τρόπαιο που σημαίνει πολλά για εμένα, για τον σύλλογο, για τους παίκτες και τους φιλάθλους. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο.

Για αυτό δεν θέλαμε να δώσουμε συνέντευξη Τύπου, πριν τον αγώνα. Έπρεπε να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για να κάνουμε τη δουλειά μας και να προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε τα γεγονότα που, προφανώς, είναι πολύ πιο σημαντικά από τη δουλειά μας. Ο κόσμος προχωράει, δεν σταματάει και εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει», πρόσθεσε.

Ο Πορτογάλος προπονητής παραδέχθηκε ότι είναι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του Europa League μετά από μια σεζόν που θεωρήθηκε σαν η πιο δύσκολο της μακράς καριέρας του.

«Εμείς το αξίζαμε. Ημουν πολύ χαρούμενος που έβλεπα τους παίκτες μου στα δεκανίκια με το τρόπαιο και τον συμβολισμό της κίνησης.Είναι άδικο αυτό που συνέβη στον Ζλάταν. Αυτή η νύχτα θα ήταν φανταστική. Στην πόλη όπου υπάρχει άγαλμά του, στην πόλη από όπου κατάγεται, σε μια σεζόν που έκανε τόση εντύπωση.Άλλα έχει το δικό του μερίδιο.

Ήταν πολύ δύσκολο τους τελευταίους μήνες, γιατί έχουμε λίγους παίκτες. Κερδίσαμε τρία τρόπαια  και εξασφαλίσαμε συμμετοχή στο Champions League, που ήταν το πιο σημαντικό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτά στην πιο δύσκολη σεζόν μου ως προπονητής. Ο σύλλογος είναι τεράστιος, σαν την Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ιντερ», συμπλήρωσε.

«Για μένα είναι το πιο σημαντικό τρόπαιο της καριέρας μου, γιατί είναι το τελευταίο. Έτσι αντιμετωπίζω τα πράγματα. Φυσικά, το Champions League είναι μεγαλύτερο από το Europa, αλλά αυτό είναι το πιο πρόσφατο και σε αυτό τα συναισθήματα είναι ακόμα έντονα,» τόνισε, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι, κάποια στιγμή, μετά την λήξη του αγώνα, φώναξε στους εκπροσώπους Τύπου: «Είμαι ακόμα ο Νο. 1! Μη με αμφισβητείτε»!

Το αστέρι του φαινόταν να έχει θολώσει. Αλλά τώρα ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι και πάλι πίσω, κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: να νικάει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το Europa League

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports