Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ξέρετε πώς μπορείτε να καταλάβετε ότι μία δίαιτα δεν είναι για... καλό;

Ξέρετε πώς μπορείτε να καταλάβετε ότι μί...

...ώστε να μην το μετανιώνετε αργότερα!

Λόγω εποχής, κυκλοφορούν πολλές «καινούριες» δίαιτες στο διαδίκτυο. Για να μη βρεθείτε ωστόσο στη δυσάρεστη θέση να επενδύσετε χρόνο και ενέργεια σε ένα πρόγραμμα, που δε θα έχει μακροπρόθεσμα αποτέλεσμα ή ακόμα χειρότερα μπορεί  να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σας, σας συνοψίζουμε μερικά βασικά χαρακτηριστικά τους ώστε να αξιολογήσετε μόνοι σας αν είναι κατάλληλο για σωστή απώλεια βάρους. Πότε λοιπόν μία δίαιτα δεν είναι κατάλληλη;

 

✓ Υπόσχεται μεγάλη και απότομη απώλεια βάρους

0,5-1 κιλό την εβδομάδα είναι ο λογικός ρυθμός που επιτρέπει στο σώμα να ανταποκρίνεται και να χάνει ό,τι πραγματικά δε του είναι απαραίτητο και όχι υγρά και μυϊκή μάζα.

 

✓ Αποκλείει ολόκληρες ομάδες τροφίμων

Πέρα από τη μονοτονία της, το σίγουρο είναι πως δεν είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά, κάτι που σημαίνει πως δεν υποστηρίζει κατάλληλα τον οργανισμό σας!

 

✓ Δεν περιλαμβάνει άσκηση

Επειδή ακριβώς η απώλεια βάρους που πετυχαίνουν αυτές οι δίαιτες είναι μεγάλη, με την έλλειψη άσκησης το μεγαλύτερο ποσοστό των κιλών που χάνονται, προέρχονται από το μυϊκό ιστό, με καταστροφικά αποτελέσματα για τις μετέπειτα καύσεις του οργανισμού και αυξάνοντας κατακόρυφα την πιθανότητα επαναπρόσληψης βάρους.

 

✓ Δεν περιορίζει την ποσότητα του φαγητού ή μιλάει για συνδυασμούς τροφίμων

Κακά τα ψέματα, δεν υπάρχουν συνδυασμοί τροφίμων που παχαίνουν ή αδυνατίζουν, όλα είναι θέμα μαθηματικών, δηλαδή των θερμίδων που μπαίνουν στον οργανισμό μας και των θερμίδων που καταναλώνονται από αυτόν. Έτσι η ποσότητα είναι σημαντική για τις προσλαμβανόμενες θερμίδες, μπορεί να είναι όμοια το να φάτε 1 στήθος κοτόπουλου με όλο το κοτόπουλο;;

 

Η ουσία σε κάθε τέτοια προσπάθεια είναι η αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς δηλαδή η υιοθέτηση διατροφικών συνηθειών που θα βοηθήσουν να βελτιώσετε το βάρος και την υγείας σας. Αν η δίαιτα που έχετε κατά νου δεν σας μαθαίνει να τρώτε πιο σωστά και ισορροπημένα ή είναι πολύ μακριά από ό,τι κάνετε στην καθημερινότητά σας, τα οφέλη της θα εξαφανιστούν αμέσως μόλις γυρίσετε στον πρότερο τρόπο διατροφής.

 

Επομένως αν δεν μπορείτε να τρέφεστε για μία ζωή έτσι, μην το κάνετε ούτε για ένα μικρό χρονικό διάστημα!

 

Αν νιώθετε λοιπόν πως χρειάζεστε παραπάνω βοήθεια υποστήριξη αλλά και ένα πρόγραμμα διατροφής που ταιριάζει στον τρόπο ζωής και στις επιθυμίες σας, οι Κλινικοί Διαιτολόγοι Μέμα Λαμπροπούλου & Μαρκέλλα Συμεοπούλου είναι εδώ για εσάς. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μαζί τους στο 2610 220 159.



Info:

Ευτροφία

Μαιζώνος 52, 26221, Πάτρα

Τηλέφωνο: 2610 220159

Website: eutrofia.gr

Facebook: eutrofiapatra

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being