Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Καταφθάνει 1η Ιουνίου στην Ελλάδα η Γαλλική κωμωδία «Για Όνομα του Θεού! - Mes Tresors»

Καταφθάνει 1η Ιουνίου στην Ελλάδα η Γαλλ...

Με τον απολαυστικό Ζαν Ρενό - Θα την δούμε και στην Πάτρα

Καλοκαιράκι και θερινά σινεμά παρέα με μία καλή Γαλλική ταινία λογίζεται πλέον ως μία αγαπημένη συνήθεια τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Θυμηθείτε πριν λίγα χρόνια τον ωραίο χαμό που είχε επικρατήσει με την απολαυστική Γαλλική ταινία «Θεέ μου τι σου κάναμε».

Για φέτος οι σινεφίλ και οι λάτρεις του Γαλλικού σινεμά ας αναμείνουν από την 1η Ιουνίου 2017 στις αίθουσες τον ηθοποιό Ζαν Ρενό, ο οποίος λέγεται ότι είναι απολαυστικός στην ξεκαρδιστική κωμωδία, με τίτλο «Για Όνομα του Θεού! - Mes Tresors» όπου τα μπερδέματα, οι γκάφες και τα σκηνικά απείρου κάλλους κλέβουν την παράσταση!

Σύνοψη

Η Καρόλ είναι μία εσωστρεφής ειδικός εφαρμογών πληροφορικής, που ακόμα ζει με τη μητέρα της. Η Καρολίν είναι μία αυθάδης κλέφτρα, που συχνάζει στα πολυτελή ξενοδοχεία της Γαλλικής Ριβιέρας. Οι δύο νεαρές γυναίκες δεν γνωρίζουν η μία την άλλη, ούτε έχουν τίποτα κοινό. Τίποτα, επειδή ο πατέρας τους έφυγε πριν τη γέννησή τους και δεν τον είδαν ξανά ποτέ.

Μέχρι τη στιγμή που ο Πατρίκ… εμφανίζεται και πάλι! Ο διεθνώς καταζητούμενος κλέφτης, μετά από ένα σχεδόν θανατηφόρο περιστατικό, αποφασίζει να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο με τις κόρες του, συναντώντας τις για ένα κοινό σκοπό: την κλοπή ενός βιολιού Στραντιβάριους, αξίας 15.000.000 δολαρίων. Ανάμεσα σε γκάφες, τον ερασιτεχνισμό και τους διαπληκτισμούς μεταξύ τον κορών του, ο Πατρίκ θα αντιληφθεί πως αυτή του η επιστροφή είναι κάθε άλλο παρά εύκολη…

Το φιλμ έχει σκηνοθετήσει ο Πασκάλ Μπουρντιό. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, τo concept αυτής της κωμωδίας ήταν κάτι που ιντρίγκαρε τον σκηνοθέτη, Πασκάλ Μπουρντιό. «Βρήκα πραγματική γοητεία στο σενάριο. Ο Πατρίκ είναι ένας αφάνταστα κωμικός χαρακτήρας. Τον βλέπεις να ηγείται ως ιθύνων νους κάθε εγκληματικής πράξης, αλλά μόλις τον βλέπουμε με τις κόρες του είναι τελείως διαφορετικός, τον κάνουν ότι θέλουν. Από την πρώτη ανάγνωση, είδα το υλικό για μία ταινία ανάλαφρη, παράξενη, που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και την περιπέτεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης, που απόλαυσε την ευκαιρία πως μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε σε χειμερινό θέρετρο σκι.

«Ένιωσα σαν μικρό παιδί τα Χριστούγεννα! Όσον αφορά στη δουλειά αυτή καθεαυτή, ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς τα πάντα κινούνταν αργά, είχε -20 βαθμούς και βρισκόμασταν σε ύψος 2000 μέτρων. Αλλά η εξαιρετική ατμόσφαιρα στα γυρίσματα μας ζέστανε», είπε.

Μιλώντας για τον Ζαν Ρενό, ο σκηνοθέτης αποκάλυψε πως από την πρώτη στιγμή αυτόν είχε στο μυαλό του για τον βασικό ρόλο. «Έχει το παρουσιαστικό, την ηλικία, τη σωματοδομή και αυτόν τον συνδυασμό χιούμορ και ‘χρυσής καρδιάς’, όπως ο ήρωάς μας. Ο Ζαν έχει ακολουθήσει διεθνή καριέρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι ένας θρύλος για το γαλλικό σινεμά. Πάντα ήθελα να δουλέψω μαζί του, απλά περίμενα τον κατάλληλο ρόλο.

Ο Ζαν Ρενό είναι ακριβώς όπως και στην πραγματική ζωή. Ευγενικός, καλόκαρδος και με διάθεση να ακούσει κάθε πρόταση ή παρατήρηση. Δουλεύει πολύ, προσφέρει πολλά με την εμπειρία του και ξέρει ακριβώς σε ποιά κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί, ερμηνευτικά».

Στο φιλμ παίζουν επίσης οι: Ριμ Κερισί, Καμίλ Σαμού, Μπρούνο Σάντσες και Πασκάλ Ντεμολό.

Διάρκεια 91 λεπτά.

Από την 1η Ιουνίου στους κινηματογράφους σε διανομή από την Odeon.

Αναμένεται η ταινία να έρθει για προβολή και στην Πάτρα στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε, στις δροσερές κλιματιζόμενες αίθουσες τους και πιθανόν αργότερα και στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture