Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Γιουρόπα Λιγκ: Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αναμετρηθούν για το τρόπαιο

Γιουρόπα Λιγκ: Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιου...

Στη σκιά της επίθεσης στο Μάντσεστερ

Στη βαριά σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, απόψε  στο Friends Arena της Στοκχόλμη στη Σουηδία, ο Αγιαξ (τυπικά γηπεδούχος), θα αναμετρηθεί με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ. Στην Στοκχόλμη, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο θα προσπαθήσει να πάρει το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από την πλούσια συλλογή της.

Θα επιδιώξει κάτι που έχει καταφέρει ο αντίπαλό της στον τελικό του και  να γίνει μόλις η πέμπτη ομάδα, με τους Ολλανδούς, Μπάγερν, Τσέλσι και Γιουβέντους, που θα έχει κερδίσει και τους τρεις κύριους διαγωνισμούς συλλόγων της UEFA (Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League, Κύπελλο UEFA/ Europa League και Κύπελλο Κυπελλούχων).

Η UEFA αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη του τελικού, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, ενώ η τελετή πριν από τη σέντρα στο ματς θα είναι σημαντικά πιο μικρή σε διάρκεια και δεν θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση οι δύο Σουηδοί DJ, Άξγουελ και Ινγκρόσο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Στα 204 από τα 205 συνολικά παιχνίδια της διοργάνωσης σημειώθηκαν 563 γκολ. Σε κάθε παιχνίδι σημειώθηκαν κατά μέσο όρο 2,76 γκολ, ενώ μπήκε ένα γκολ κάθε  34 λεπτά.

Η Νις ήταν με 91% η ομάδα με τις περισσότερες πάσες, η Λουντογκόρετς με 60% εκείνη με την μεγαλύτερη κατοχή, ενώ τα περισσότερα γκολ (25) τα σημείωσε η Γκενκ. Πρώτοι σκόρερ είναι με 8 γκολ, Τζέκο (Ρόμα) και Τζουλιάνο (Ζενίτ), τις περισσότερες (6) ασίστ έδωσε ο Ντοκάλ (Σπάρτα Πράγας), τις πιο πολλές πάσες (840) ο Πωλ Πογκμπά  και τις πιο πολλές αποκρούσεις (48) έκανε ο Λόπες (Λιόν).

O τελικός της Στοκχόλμης  είναι συνολικής αξίας 673,8 εκατ. ευρώ , σύμφωνα με την κοστολόγηση του transfertmarkt), αλλά με διαφορά σχεδόν 365 εκατ. ευρώ, μιας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «κοστίζει» 469 εκατ. ευρώ, ενώ τα πιτσιρίκια του Αγιαξ? μόλις   104,8 εκατ ευρώ.

Aγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα συναντηθούν για πέμπτη φορά, με τις δύο ομάδες να έχουν κερδίσει από δύο παιχνίδια.

Η Βιγιαρεάλ είναι στην κορυφή του ranking  της διοργάνωσης με 74 πόντους και η Ισπανία η χώρα με 344 πόντους. Πρώτος παίκτης σε συμμετοχές (54) είναι ο Ντανιέλ Καρίσο και κορυφαίος σκόρερ (30) ο Ρανταμέλ Φαλκάο. Ο Ουνάι Εμερι είναι ο προπονητής  με τις περισσότερες συμμετοχές (59).

Η Σεβίλλη με 3 είναι η ομάδα με τις πιο πολλές κατακτήσεις, ενώ με 5 είναι η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια σε Κύπελλο UEFA/Europa League.Στους 7 τελικούς που έχουν γίνει, 5 ματς κρίθηκαν στα 90 λεπτά, ένα στην παράταση και ένα στα πέναλτι. Δεν δόθηκε ποτέ κόκκινη κάρτα σε τελικό.
Η νικήτρια θα πάει ως πριμ 6,5 εκτ ευρώ και η φιναλίστ 3,5 εκατ ευρώ.

Αυτή  είναι η τρίτη σεζόν , όπου οι νικητές του UEFA Europa League θα αποκτήσουν δικαίωμα  αυτόματης εισόδου στο Champions League.Εάν νικήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Αγγλία θα έχει 5 ομάδες στην κορυφαία διοργάνωση την επόμενη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports