Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Ιωάννης Π.Α. Ιωαννίδης ήρθε στην Πάτρα για την παρουσίαση του βιβλίου του «Tractatus για την Έκτη Φήμη»

Ο Ιωάννης Π.Α. Ιωαννίδης ήρθε στην Πάτρα...

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος

Ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, οι εκδόσεις Κέδρος και η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα(ΕΛΕΑΝΑ) διοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Ιωάννη Π.Α. Ιωαννίδη «Tractatus για την Έκτη Φήμη» στις 7 το απόγευμα της Τρίτης  23 Μαΐου 2017, στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12, Πάτρα).

Ομιλητές ήσαν οι:

Γεώργιος Χρούσος (συντονιστής), καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ξενοφών Βερύκιος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και ποιητής.

Χαριτίνη Σταυροπούλου, καθηγήτρια του πανεπιστημίου City του Λονδίνου.

*Ο συγγραφέας διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων θα δοθεί στην Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα(ΕΛΕΑΝΑ).

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων εκδήλωσης : Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Την εκδήλωση υποστήριξε το Πατρινό βιβλιοπωλείο Γωνιά του Βιβλίου-Παπαχρίστου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η πόλη γνώρισε το απόγειο της ακμής της μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της από σεισμό 8 Ρίχτερ. Το μισό στάδιο καλύφθηκε απ’ τις κατακρημνίσεις και τις προσχώσεις, το άλλο μισό ανέβηκε άθελά του στην πλαγιά του νέου λόφου που διαμορφώθηκε απ’ τις τεκτονικές ανακατατάξεις. Το γκρεμισμένο βουλευτήριο μεταφέρθηκε εσπευσμένα - ούτε δυο αιώνες δε χρειάστηκε για τη μεταφορά. Το τοποθετήσανε δίπλα στα ερείπια του πολιούχου ναού και παραδίπλα εναποθέσανε τα ερείπια της παλαίστρας.

Τα νεκρά κτίρια εκτέθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο σε λαϊκό προσκύνημα. Οι γεροντότεροι είχαν ξεχάσει ήδη τα ονόματά τους. Εννοώ τα δικά τους ονόματα, τα ονόματα των κτιρίων, τα ονόματα των θεών που εξυπηρετούσαν (όλα αυτά τα ονόματα ήταν ένα και το αυτό). Οι νεότεροι θυμόντουσαν ακόμα ότι τους συνέφερε. Στα άνδηρα έστεκαν ακόμα οι προτομές των ηρώων, αφιερωμένες από χορηγούς που προσδοκούσαν κάποτε να γίνουν κι εκείνοι προτομές. Ποτέ δεν είχαν φανεί πιο ανώφελες οι προτομές παρά τώρα που επιζήσανε.

Ο συγγραφέας Ιωάννης Π. Α. Ιωαννίδης κατέχει την έδρα C. F. Rehnborg στην πρόληψη νοσημάτων στο πανεπιστήμιο Stanford όπου είναι τακτικός καθηγητής στην ιατρική σχολή και τιμητικά καθηγητής στη σχολή ανθρωπιστικών και θετικών επιστημών. Έχει διατελέσει επίσης καθηγητής στα πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Harvard, Tufts και Imperial College.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1965 και έχει ζήσει σε πολύ διαφορετικά μέρη. Το περιοδικό The Atlantic τον χαρακτήρισε το 2010 ως τον πλέον τολμηρό διανοητή-επιστήμονα. Τα δύο τελευταία βιβλία του, η Τοκάτα για την κόρη με το καμένο πρόσωπο και οι Παραλλαγές πάνω στην τέχνη της φυγής και ένα απονενοημένο ριτσερκάρ, συμπεριλήφθηκαν στη βραχεία λίστα των ετήσιων βραβείων του Αναγνώστη για τα καλύτερα βραβεία της χρονιάς. Το τελευταίο του βιβλίο είναι το «TRACTATUS για την έκτη φήμη» που έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του χαίρεται να διδάσκεται από νέους ανθρώπους όλων των ηλικιών και να του θυμίζουν ότι δεν ξέρει σχεδόν τίποτα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture