Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

OI ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ Β.ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Π.ΦΑΦΟΥΤΗΣ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΛΑΝΘΙΜΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ

OI ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ Β.ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ...

"Να κι ένας που πραγματοποίησε τα πιο τρελά όνειρα του"

Συνεχίζονται οι συζητήσεις, τα σχόλια και οι αντιδράσεις όσον αφορά στην προβολή – πρεμιέρα της νέας ταινίας του Έλληνα, διεθνούς πλέον σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, με τίτλο «The Killing of a Sacred Deer» που συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του 70ου επετειακού Φεστιβάλ των Καννών.

Από την ώρα που προβλήθηκε το φιλμ (η δημοσιογραφική προβολή ήταν στις 8.30 το πρωί της Δευτέρας 22/5/2017) ενώ το βράδυ ήταν η gala προβολή παρουσία και των σούπερ σταρ – πρωταγωνιστών του φιλμ, της αιθέριας Νικόλ Κίντμαν και του Κόλιν Φάρελ, οι συντελεστές του μονοπώλησαν το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων εκπροσώπων του Τύπου στο Φεστιβάλ Καννών ενώ πολύς λόγος έχει γίνει για τους λίγους αριθμητικά, όπως αποδεικνύεται, που φαίνεται πως αποδοκίμασαν την σκληρή και βίαιη ταινία, όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς κριτικούς.

Πατρινοί σκηνοθέτες όπως ο Βασίλης Κοσμόπουλος του «Φωτογράφου των Τρικάλων» και ο Παναγιώτης Φαφούτης της «Joana» και των φιλμ "Η Κληρονόμος" και «Παράδεισος», έγραψαν στη σελίδα τους στο facebook, σχετικά με τον συνάδελφο τους Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος πραγματικά έχει ανέβει πλέον επίπεδο στην κινηματογραφική κοινότητα.

Τόσο ο Βασίλης Κοσμόπουλος όσο και ο Π. Φαφούτης εκφράζονται θετικά για την επιτυχία του Λάνθιμου υπογραμμίζοντας το αυτονόητο ότι όταν ένα νέο ταλαντούχο παιδί, δημιουργός καταφέρνει παρά τις τεράστιες δυσκολίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, να κάνει πλέον καριέρα στο διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα και μάλιστα με πολλές αξιώσεις, τότε αυτό λογίζεται ως μία σημαντική επιτυχία.

Πιο συγκεκριμένα το σχόλιο του Β. Κοσμόπουλου για το «The Killing of a Sacred Deer» του Γιώργου Λάνθιμου έχει ως εξής:

«Καλή επιτυχία στον Γιώργο (Λάνθιμο), Ευθύμη (Φιλίππου), Θύμιο (Μπακατάκη), Γιώργο (Μαυροψαρίδη) και στους συνεργάτες τους!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία στο επίκεντρο του σημαντικότερου κινηματογραφικού Φεστιβάλ..!

Όταν μια παρέα ελλήνων δημιουργών ξεκινάει πριν χρόνια με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι τολμούν να κάνουν κινηματογράφο στην Ελλάδα και καταφέρνει να κατακτήσει το διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα, είναι σημαντική επιτυχία!

Η γνώμη του κάθε θεατή είναι φυσικά προσωπική του υπόθεση».

Ο Παναγιώτης Φαφούτης έγραψε με τη σειρά του τα εξής:

«Να κι ένας που πραγματοποίησε τα πιο τρελά όνειρά του, ξεκινώντας από το μέρος που -πέρα και πάνω απ' όλα- θέλει "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα..."Μπράβοοοοο!!!!!».

*Το «The Killing of a Sacred Deer» χαρακτηρίζεται έως ένα θρίλερ εκδίκησης με την νοσηρή ματιά του Γιώργου Λάνθιμου που μας έχει συνηθίσει στις προηγούμενες ταινίες του όπως ο «Αστακός» και ο «Κυνόδοντας».

Να προσθέσουμε ότι το σάιτ flix.gr σε κείμενο του έγραψε σχετικά με το θέμα των αποδοκιμασιών:

"Να επισημάνουμε, λοιπόν, επειδή πράγματα γράφονται καμιά φορά ανεύθυνα, ότι όχι, το «The Killing of a Sacred Deer» δεν γιουχαΐστηκε στο Φεστιβάλ Καννών. Από τους 2.300 δημοσιογράφους που το παρακολούθησαν, γύρω στα 15 άτομα, είτε ως trolls, είτε επειδή δεν τους άρεσε η ταινία και θέλησαν να εκφραστούν έτσι, αποδοκίμασαν το φιλμ με το «μπου» τους. Όπως χτες βράδυ το «Happy End» του Μίκαελ Χάνεκε. Το «Wonderstruck» του Τοντ Χέινς, τις ταινίες και του Μουντρούτσο και του Ζβιάγκιντσεφ, ακόμα και το «The Square» του Ρούμπεν Οστλουντ που θεωρείται φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα.

Πάντα θα υπάρχουν οι λίγοι που αντιδρούν με τον δικό τους τρόπο, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν εκφράζει τη συνολική αντίδραση στην προβολή της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, για την οποία, άλλωστε, γράφτηκαν από εκθειαστικές, μέχρι μέτριες κριτικές. Όποιος έχει ακούσει τη γιούχα του «Brown Bunny» στις Κάννες, καταλαβαίνει τη διαφορά. Ας μη θίγουμε τις ταινίες και τους δημιουργούς τους απλώς για να προκαλούμε αίσθηση ή να προβοκάρουμε".

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture