Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ενός λεπτού σιγή στο Φεστιβάλ Καννών για τα θύματα της τραγωδίας στο Μάντσεστερ

Ενός λεπτού σιγή στο Φεστιβάλ Καννών για...

Το Φεστιβάλ εκφράζει τη συμπαράστασή του στα θύματα της αποτρόπαιης βομβιστικής επίθεσης

Με επίσημη ανακοίνωσή του, το 70ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών εκφράζει τη συμπαράστασή του στα θύματα της αποτρόπαιης βομβιστικής επίθεσης κατά τη διάρκεια συναυλίας, στο Manchester Arena, στην πόλη του Μάντσεστερ στην βόρεια Αγγλία. Με επίσημο δελτίο Τύπου, το Φεστιβάλ Καννών εκφράζει τη συμπαράστασή του για την τραγωδία στο Μάντσεστερ, όπου το βράδυ της Δευτέρας 22/5/2017, πραγματοποιήθηκε βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια συναυλίας της νεαρής ποπ σταρ Αριάνα Γκράντε, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 22 νεκρούς και 59 τραυματίες, όπως διαβάσαμε στην ανάρτηση του σάιτ flix.gr.

Το Φεστιβάλ Καννών όπου υπάρχει φέτος και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον λόγω της συμμετοχής στο διαγωνιστικό τμήμα της νέας ήδη πολυσυζητημένης ταινίας του Γ. Λάνθιμου «The Killing of a Sacred Deer», με την ανακοίνωση του, θα ήθελε δημοσίως να εκφράσει τον τρόμο, την οργή και την απέραντη θλίψη του μετά την επίθεση στο κοινό και στην πόλη του Μάντσεστερ το βράδυ της Δευτέρας.

Αυτή είναι ακόμα μια επίθεση ενάντια στον πολιτισμό, τα νιάτα και τη χαρά, στην ελευθερία μας, τη γενναιοδωρία και την ανοχή, όλα πράγματα που το Φεστιβάλ και όλοι όσοι συμβάλλουν στην πραγματοποίησή του –οι καλλιτέχνες, οι επαγγελματίες και οι θεατές– θεωρούν σημαντικά.

Το Φεστιβάλ Καννών καλεί όλους τους φεστιβαλιστές να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα, τις οικογένειές τους και τους Βρετανούς πολίτες, κρατώντας ενός λεπτού σιγή.

Αυτό έγινε την Τρίτη 23 Μαΐου, στις 3μμ.

Οι Βρετανικές αρχές αποδίδουν την έκρηξη και απάνθρωπη αυτή πράξη σε επίθεση αυτοκτονίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Κρουαζέτ των Καννών από την αρχή του Φεστιβάλ έχει μετατραπεί σε φρούριο, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι ιδιαίτερα αυστηρά, για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight