Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Νεκρή η 8χρονη κυπριακής καταγωγής -Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και απειλεί με νέες επιθέσεις - Συνελήφθη 23χρονος

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Νεκρή η 8χρονη κυπριακής καταγ...

Τρομοκρατικό χτύπημα

15.40 Συλλυπητήρια του Πρ. Παυλόπουλου προς τις οικογένειες των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στο Μάντσεστερ.

Με αφορμή τη χθεσινοβραδινή βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ, που είχε, μάλιστα, στόχο ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας, τους νέους, ο γγ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς, διαβίβασε σήμερα το πρωί προς την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ (Kate Smith), τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για την ταχεία ανάρρωση των δεκάδων τραυματιών.

«Με ιδιαίτερη θλίψη επληροφορήθην το τραγικό συμβάν του αιφνιδίου θανάτου και του τραυματισμού τόσων αθώων νέων ανθρώπων στο Μάντσεστερ της Αγγλίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε συλλυπητήριο τηλεγράφημα που απέστειλε στην πρέσβειρα της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ.

Εκφράζει «τα θερμά συλλυπητήρια στον φίλο αγγλικό λαό» και προσθέτει: «Εύχομαι ολόψυχα ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των κεκοιμημένων και στις οικογένειές τους να χαρίζει την καλήν παρηγορίαν».

15.22 Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση που προκάλεσε τουλάχιστον 22 θανάτους και 59 τραυματισμούς το βράδυ της Δευτέρας μετά τη λήξη μιας συναυλίας ποπ μουσικής στο Μάντσεστερ (δυτική Αγγλία).

Στην ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε από το ΙΚ σε έναν από τους διαύλους επικοινωνίας που διαθέτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζεται πως ένας «από τους στρατιώτες του χαλιφάτου τοποθέτησε μια βόμβα μέσα στο πλήθος» κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Η τζιχαντιστική οργάνωση απειλεί επίσης ότι θα εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις.

 

 

 

14.51 Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση, Amaq.Το ΙΚ ανέφερε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη συναυλία στο στάδιο Manchester Arena.

NEΚΡΗ Η 8ΧΡΟΝΗ

Ο θείος της 8χρονης Saffie Rose Roussou που συγκαταλέγεται μεταξύ των αγνοουμένων από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, Chris Roussou ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η ανιψιά του είναι νεκρή: αυτό ανέφερε αρμόδιος του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του κυπριακού ΥΠΕΞ στο ΑΠΕ –ΜΠΕ.

Μέχρι στιγμής, το Κυπριακό Προξενείο στο Λονδίνο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη το θάνατο του παιδιού. Στο νοσοκομείο του Μάντσεστερ έχουν διακομισθεί η μητέρα και η αδελφή του. Το Προξενείο δεν έχει ως τώρα ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους.

 

 

 

NEOTEΡΟ «Σε σχέση με το περιστατικό της περασμένης νύκτας στη Manchester Arena, είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι συλλάβαμε έναν 23χρονο άνδρα στο νότιο Μάντσεστερ», ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι η σύλληψη που έγινε νωρίτερα στο εμπορικό κέντρο Arndale Centre στο κέντρο του Μάντσεστερ δεν συνδέεται με την επίθεση.

Στο μεταξύ, ένα κορίτσι 8 ετών, η Σάφι Ρόουζ Ρούσος, είναι το νεότερο άτομο που αγνοείται μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε έπειτα από συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ και η οποία κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους, μεταξύ τους και πολλά παιδιά.

Η οικογένεια της οκτάχρονης εξακολουθεί να την αναζητεί μετά την επίθεση και έχει αναρτήσει φωτογραφία της στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να την εντοπίσει.

Η Σάφι Ρόουζ Ρούσος είχε πάει στη συναυλία στο Manchester Arena μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της και εξακολουθεί να αγνοείται, όπως και ακόμη 13 άνθρωποι.

Στο μεταξύ δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του πρώτου θύματος της επίθεσης: Πρόκειται για την 18χρονη Τζορτζίνα Μπέθανι Κάλαντερ.

(πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ Mirror, Telegraph)

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Ένας 23χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο Μάντσεστερ, ανακοίνωσε η αστυνομία, σύμφωνα με το BBC.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τερέζα Μέι: Γνωρίζουμε την ταυτότητα του καμικάζι


Βρετανία: Εκκενώνεται εμπορικό κέντρο στο Μάντσεστερ

H 8χρονη Σάφι Ρόουζ Ρούσος αγνοείται

H 8χρονη Σάφι Ρόουζ Ρούσος αγνοείται

H 8χρονη Σάφι Ρόουζ Ρούσος αγνοείται

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις