Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το CERN στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών-Κλειστή εκδήλωση στις 2 Ιουνίου

Το CERN στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών-Κλ...

Παρουσιάζει τις δράσεις IdeaSquare και ATTRACT

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ) παρουσιάζει τις δράσεις IdeaSquare και ATTRACT του ευρωπαϊκού ερευνητικού κέντρου CERN, σε κλειστή εκδήλωση στις 2 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΠ. Η ανακοίνωση του ΕΕΠ:

«Σκοπός του IdeaSquare είναι να φέρει σε επαφή νέους επιστήμονες και να συμβάλλει στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, τεχνολογιών και προτύπων, σε επίπεδο σύλληψης της βασικής ιδέας και επίδειξης της δυνατότητας εφαρμογής της. Για την εκκόλαψη των ιδεών αυτών, προσφέρεται ένα ανοιχτό περιβάλλον που βοηθάει στην ανάπτυξη.

Η εκπαίδευσή τους, που γίνεται υπό στενή κοινή επίβλεψη από το CERN και τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, θα εξοπλίσει τους νέους ερευνητές και φοιτητές με δεξιότητες και εργαλεία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της βιομηχανικής καινοτομίας και την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Η δράση ATTRACT είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την επιτάχυνση της ανάπτυξης υψηλής απόδοσης των τεχνολογιών ανίχνευσης και απεικόνισης. Τα προϊόντα θα αναπτυχθούν μέσα από συνεργασία και προώθηση της καινοτομίας μεταξύ των ευρωπαϊκών ερευνητικών ινστιτούτων, επιχειρήσεων, μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) και πανεπιστημίων και θα είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, ως μέρος της προσπάθειάς του να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των φοιτητών και ερευνητών σε δράσεις ερευνητικών κέντρων του εξωτερικού, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην κλειστή εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων IdeaSquare & ATTRACT του ερευνητικού κέντρου CERN. Οι δράσεις θα παρουσιαστούν από τον κ.Markus Nordberg, Head of Resources Development.

Αναμενόμενα οφέλη για τους συμμετέχοντες:

Μετά την εκδήλωση οι ερευνητές και φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τις δράσεις του CERN και να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές.

▷Πληροφορίες για τις δράσεις του CERN.

▷Δικτύωση με εμπειρογνώμονες του CERN.

▷Δυνατότητα συμμετοχής στις δράσεις του IdeaSquare.

▷Πρόσβαση στην τεχνολογία και στην τεχνογνωσία του CERN.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε:

▷Ερευνητές και Φοιτητές που βρίσκονται στο στάδιο της βασικής έρευνας.

▷Εν δυνάμει ή Νέους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες βασισμένα στις τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από το CERN.

▷Υπάρχουσες επιχειρήσεις, οι οποίες ενδιαφέρονται για τις τεχνολογίες του CERN.

Το CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) είναι το μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών και σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο. Βρίσκεται στη Γενεύη και Ιδρύθηκε το 1954 από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Το CERN ερευνά τα βασικά συστατικά της ύλης & το είδος των δυνάμεων που την κρατούν ενωμένη αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες για επιταχυντές, ανιχνευτές και ανάλυση δεδομένων, χρησιμοποιώντας τα πιο προηγμένα τεχνολογικά επιστημονικά όργανα στον κόσμο.

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, ως μέρος της προσπάθειάς του να ενθαρρύνει τη μεταφορά και την εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών του CERN, πραγματοποιεί σε συνεργασία με το Knowledge Transfer Group του CERN, κλειστή εκδήλωση, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 και ώρα 14:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΠ. O κ. Giovanni Anelli, Head in CERN’s Knowledge Transfer Group, θα παρουσιάσει σε εταιρίες και ερευνητές του τεχνολογικού οικοσυστήματος τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται στο CERN.

Μετά την εκδήλωση οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν την δυνατότητα:

▷να συνεργαστούν με το CERN για την επίλυση ανοιχτών τεχνολογικών ζητημάτων που το CERN αντιμετωπίζει

▷να αξιοποιήσουν τα τεχνολογικά επιτεύγματα του CERN ώστε να δημιουργηθούν βάσεις για νέα προϊόντα / υπηρεσίες και νέες αγορές.

Αναμενόμενα οφέλη για τους συμμετέχοντες:

▷Πρόσβαση στην τεχνολογία και στην τεχνογνωσία του CERN.

▷Υποστήριξη από το επιστημονικό & τεχνικό προσωπικό του CERN.

▷Δικτύωση με εμπειρογνώμονες σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας του CERN.

▷Παρουσίαση της στρατηγικής διαχείρισης της καινοτομίας που αναπτύσσει το CERN.

▷Δυνατότητα συνεργασίας με το CERN για την επίλυση ανοιχτών τεχνολογικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει το CERN.

Δήλωση Συμμετοχής

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσετε την ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έως και την Τρίτη 30 Μαϊου 2017. Στη συνέχεια θα λάβετε ειδοποίηση για την διαδικασία συμμετοχής σας.

Πληροφορίες

Επιστημονικό Πάρκο Πατρών – Γραφείο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας

Βίκυ Τομαρά, 2610911556, [email protected], Πάττυ Παναγοπούλου, 2610911553, [email protected]»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτιά για το πανεπιστήμιο Πατρών και το τμήμα Φαρμακευτικής σε βαλκανικό διαγωνισμό καινοτομίας - ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις