Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πήγαμε στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου, "ΑΙΘΕΡΑΣ" - Εκεί που γίνονται οι μετρήσεις ρύπων - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Πήγαμε στο εργαστήριο του Πανεπισ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε αναλυτικά

Την ατμοσφαιρική ρύπανση της Πάτρας σε πραγματικό χρόνο έχουν πλέον τη δυνατότητα να μετρούν οι επιστήμονες. Πήγαμε στο τμήμα φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και είδαμε από κοντά τις λήψεις σε πραγματικό χρόνο και τα δεδομένα από τους 4 σταθμούς του προγράμματος ΑΙΘΕΡΑΣ.

Το σύστημα ΑΙΘΕΡΑΣ που παρακολουθεί LIVE την ατμοσφαιρική ρύπανση, είναι σε λειτουργία και καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του μέσω διαδικτύου, για να διαπιστώσει την καθαρότητα του αέρα σε διάφορα σημεία της Πάτρας.

Τέσσερις σταθμοί μέτρησης -στο Ρίο, την Αγυιά, την Τριών Ναυάρχων, και το Νέο Λιμάνι), έχουν εγκατασταθεί  εως σήμερα στην Πάτρα ενώ άλλοι 2 είναι σε φάση τοποθέτησης και 2 ακόμη έχουν παραγγελθεί.

Στελέχη του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών με στόχο την ενίσχυση του δικτύου καταγραφής της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο πολεοδομικό συγκρότημα της Πάτρας, συνεχίζουν την προσπάθεια για εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση ακόμη περισσότερων σταθμών.

Η αξιοπρόσεχτη προσπάθεια με την ονομασία ΑΙΘΕΡΑΣ που ήρθε να συμπληρώσει και να αναβαθμίσει τις πληροφορίες από τις καταγραφές που ήδη γίνονταν αλλά κυρίως να παρέχει μέσω εφαρμογής στοιχεία για τις τρέχουσες συνθήκες ατμοσφαιρικής ρύπανσης (on time) είναι πρωτοβουλία του καθηγητή του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών Ανδρέα Καζαντζίδη και των δύο συνεργατών του Γιώργου Κοσμόπουλου και Βασίλη Σαλαμαλίκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις