Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνικής γλώσσας στην Πάτρα

Εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνικής γλώ...

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής

H Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς διοργάνωσε το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 τις εξετάσεις του πρώτου εξαμήνου 2017 για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού για πολίτες τρίτων χωρών και αιτούντες ασύλου, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο «καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος».

Στις εξετάσεις πιστοποίησης της Ελληνικής Γλώσσας συμμετέχουν όσοι είναι πολίτες τρίτων χωρών ή αιτούντες ασύλου (όχι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης) και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

▶        είναι ηλικίας 16 ετών και άνω,

▶        μένουν νόμιμα στην Ελλάδα ή ζητούν άσυλο.

Κέντρο υποβολής αιτήσεων και διενέργειας των εξετάσεων για τη Δυτική Ελλάδα ήταν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 και ώρα 11.00 π.μ έως 4.00 μ.μ. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του εξεταστικού κέντρου κ. Ανδρέα Ζέρβα (Δ/ντή ΣΔΕ Πάτρας) και κ. Μαρία Κοτσοπούλου (Υποδ/ντρια ΣΔΕ Πάτρας) οι εξετάσεις διενεργήθηκαν ομαλά και χωρίς προβλήματα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις